ÇUKUROVA’NIN SULTANLARI’NIN HEDEFİ AVRUPA

Sultanlar Ligi’nde Adana’nın ilk ve tek temsilcisi olan Çukurova Belediyesi Adana Demirspor Kadın Voleybol Takımı'nın tanıtım toplantısı yapıldı.

19 Eylül 2022 Pazartesi 15:44
ÇUKUROVA’NIN SULTANLARI’NIN HEDEFİ AVRUPA

Sultanlar Ligi’nde Adana’nın ilk ve tek temsilcisi olan Çukurova Belediyesi Adana Demirspor Kadın Voleybol Takımı'nın tanıtım toplantısı yapıldı.

Geçen yıl Türkiye 1. Kadınlar Voleybol Ligi'nde başarılı olarak Sultanlar Ligi’ne yükselen ve ilk yılında Avrupa Kupaları'na katılmayı hedefleyen Çukurova Belediyesi ADS Kadın Voleybol Takımı'nın tanıtım toplantısı, Orhan Kemal Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Kadın voleybolcular ve teknik heyet, salona girişlerinde büyük bir coşku ve tezahüratlarla karşılandı. Toplantının ilk bölümünde tüm sporcular ve teknik heyet tek tek sahneye çağrılarak seyircileri selamladı.

Sporcu ve teknik heyetin tanıtımının ardından Çukurova Belediyesi ve Kadın Voleybol Takımı'nın Onursal Başkanı Soner Çetin, takımın oluşumu ve hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Çukurova gibi bir kentte insanların olağan belediyecilik hizmetleriyle mutlu edilemeyeceğini belirten Başkan Soner Çetin, şunları söyledi:

“Geçmişi sportif başarılarla dolu bir kentte spor anlamında bir şeyler yapmak zorundasınız. Ben de memnuniyetle söylüyorum ki 8 buçuk yılda yaptığım en iyi işlerden biri Çukurova Belediyesi Kadın Voleybol Takımını kurmak ve Sultanlar Ligine çıkarmak olmuştur. Ben de geçmişte voleybol oynamış biriyim. Adana’daki voleybol potansiyelini ve beklentileri iyi biliyorum. İşte şu gördüğünüz gurur tablosunu oluşturmak için bu oyuncuları tek tek takip ettim. Sultanlar Ligi dünyanın en iyi ligidir. Vakıfbank, Fenerbahçe, Eczacıbaşı’nın olduğu lig dünyanın en iyi ligi olarak kabul ediliyor. Milli takımımız dünyada 4’üncü sırada. Dünyanın en iyi oyuncuları bu ligde yer alıyor. Geçmişte Adana’da Güney Sanayi vardı. Efeler Liginde yer alıyor ve başa oynuyordu. Basketbol takımı da çok iyiydi. Hentbolda Çukobirlik vardı. Ama Adana’nın Sultanlar Liginde hiç kadın voleybol takımı olmamıştı. Biz bu eksikliği gördüğümüz için böyle bir girişimde bulunduk.” 

Gerici zihniyetin Kadın Voleybol Milli Takımını bile hedef haline getirdiğini kaydeden Başkan Soner Çetin, şöyle devam etti:

“Ama Filenin Sultanları buna en büyük cevabı salonlarda verdi ve büyük başarılara imza attılar. Kadın voleybolcularımız olimpiyatlara katılan tek branş oldu. Aslanlar gibi orada da mücadele ettiler. Biz de 'Bunlar Atatürk’ün kızları' dedik. Atatürk yüzyılın en büyük lideri ve komutanıdır. Onun devrimlerini, ilkelerini ve cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmaya biz ant içtik. Dolayısıyla kadın voleybolcularımız Atatürkçü duruşun simgesi haline geldi. Biz de Adana’ya bir kadın voleybol takımı yakışır ve başarılı olur diye düşündük. İlk kez Adana’da bu takım sayesinde önce 1. Ligde şimdi de Sultanlar Ligi’nde yer alarak Adana’da tarih yazdı.”

Başkan Soner Çetin, gözünü Avrupa’ya dikmiş bir takım kurduklarını söylediği konuşmasında takımı şampiyon yapan Baş Antrenör Mustafa Umut Uysal’dan da övgüyle söz etti. Takımın çok kariyerli oyunculardan oluştuğunu anlatan Başkan Soner Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni kurulan takımla ilgili tereddütler vardı ama biz gözünü Avrupa’ya dikmiş bir takım kurduk. Bunda en büyük pay sabahlara kadar çalışan Baş Antrenörümüz Mustafa Umut Uysal’dır. Kendisine teşekkür ediyorum. Yabancı oyuncularımız dünyada kendini kabul ettirmiş isimler. Takım kaptanımız Güldeniz 230’un üzerinde A Milli formayı giydi. Diğer oyuncularımız da kendi mevkilerinde çok başarılı voleybolcular. Böyle değerli bir takım yaptık. Şampiyon olacağız demek çok iddialı olur. Ama hedefimiz Avrupa Kupalarına katılmak. Çukurova Belediyesi ADS’nin ismini Avrupa’da duyuracak bir takımın sözünü veriyorum.

İlk maçımızı 2 Kasım Çarşamba günü Atatürk Spor Salonunda oynayacağız. Lige iyi bir başlangıç yapıp yukarıda yer almak istiyoruz. Adana Demirspor Süper Ligde lider. Bu takımı da bütün Adana sahiplenecek. Sayın Murat Sancak’ın Adana Demirspor’a yaptığı hizmetler ortada. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Sultanlar Ligi giderleri fazla olan bir lig. Belediyeyi akılcı yönetiyoruz. Gururla söylüyorum Çukurova Türkiye’de borcu olmayan istisna belediyelerden biridir. Biz de Adana Demirspor ile işbirliği yaptık ve masrafları paylaştık. Bu durumun Adana’nın imajına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Adana güneşe ateş edenlerin kenti değil, Adana dediğin zaman Adana Demirspor ve buradaki kadın voleybol takımı akla gelmeli. Kentin imajı budur. Çukurova Belediyesi ADS hepimizin ortak değeridir.”

Başkan Soner Çetin, konuşmasını, ilk maçın oynanacağı 2 Kasım tarihinde herkesi Atatürk Spor Salonu'na davet ederek tamamladı.

Baş Antrenör Mustafa Umut Uysal, geçen yıl Adana’yı gururlandırdıklarını belirterek, bu yıl da başarılı olmak istediklerini ve bunun için Adanalılar'ın desteğinin önemli olduğunu söyledi.

Takım Kaptanı Güldeniz, iyi bir takım olduklarını hangi takım gelirse gelsin Adana’da kimsenin kolay maç kazanamayacağını belirtti. Güldeniz, maçlarda takım olarak son topa kadar mücadele edeceklerinin sözünü verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15