Gürer: “Annelere Sigorta öncesi doğum borçlanması sağlanmalıdır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, anneler günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “İnsanı insan yapan değerler; sevgi, merhamet, vicdan, hoşgörü gibi erdemlerdir. Anneler sayesinde kazanılan bu değerlerin karşılığı hiçbir şeyle ödenemez” dedi.

11 Mayıs 2019 Cumartesi 10:58
Gürer: “Annelere Sigorta öncesi doğum borçlanması sağlanmalıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Gürer, yayınladığı mesajında tüm annelerin anneler gününü kutladı. Anneliğin kelimelerle tarif edilemeyecek kadar kutsal bir görev olduğunun altını çizen Gürer, “Toplumsal yaşamda insanların en önemli erdemleri; sevgi dolu, barışçıl, yardımsever, hoşgörülü olmalarıdır. Bu değerler, yaşam boyunca kazanılan en önemli erdemlerdir. İnsanoğlu henüz dünyaya gözlerini açmadan ‘sevgi’ gibi dünyanın en güzel duygusunu annesinden edinmeye başlar. O nedenle, kelimelerle anneliği tam anlamıyla anlatmak mümkün değildir” diye konuştu. 

Gürer, hiçbir karşılık beklemeden annelik gibi kutsal bir görev üstelenen annelerin ve tüm kadınların barış dolu, çağdaş ve huzur içinde yaşamalarını sağlamanın, toplumun tüm kesimlerinin en önemli görevi olması gerektiğini belirtti. 

KADINA ŞİDDET OLAYLARINDAKİ ARTIŞ 

Ülkemizin cumhuriyetimizin kuruluşuyla birlikte anneler ve kadınlara önemli kazanımlar sağlanmasına rağmen, son yıllardaki yönetim anlayışının getirdiği sorunların, ciddi boyutlara ulaştığını anlatan Gürer, “Kadına yönelik şiddet olayları sürekli artarken, kadın cinayetlerindeki artış da bu yönetim anlayışının getirdiği olumsuzluklardan kaynaklanmaktadır” ifadelerini kullandı. 

ANNELERE DOĞUM BORÇLANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çocuğunu dünyaya getirdikten sonra iş hayatına başlayan annelerin de sigorta kaydı yokken yaptığı doğum için borçlanma yaparak emeklilikte eksik prim günlerini tamamlamalarına olanak tanıyacak şekilde bir Kanun Teklifi hazırladığını ve bunu TBMM’ye sunduğunu anımsattı. Gürer, “Çalışma hayatına atılmadan önce doğum yapan annelerin sigortalılık öncesi dönemde dünyaya getirdiği çocukları  için doğum borçlanması yapabilmelidir” şeklinde konuştu. Erkeklere sağlanan askerlik borçlanması gibi SGK öncesi doğum borçlanmasının kadınlar için bir hak olarak bir an önce yasa teklifinin mecliste gündeme alınmasını istedi. 

CHP Milletvekili Gürer, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Medeni Kanun’la birlikte, Türk kadınına ve tüm annelere sağladığı tüm kazanımların korunması, kadınların cinayetlerle ve şiddet olaylarıyla değil; sevgiyle, saygıyla anılıp baş tacı edildiği aydınlık yarınların özlemi ile tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştiren Zübeyde Hanım ve tüm şehit annelerini rahmetle anıyorum” dedi. 

Son Güncelleme: 11.05.2019 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15