Gürkan'a Sofya'da "Fahri Doktora" unvanı

Gürkan'a Sofya'da "Fahri Doktora" unvanı

23 Nisan 2016 Cumartesi 12:50
Gürkan'a Sofya'da
WEBIT Festivali’nin bir parçası olan Akıllı Şehirler Zirvesi’ne katılmak için Sofya’ya giden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a Sofya Kütüphanecilik ve Bilgi Teknolojileri Üniversitesi tarafından Fahri Doktora (Honoris Causa) unvanı verildi.
Sofya Kütüphanecilik ve Bilişim Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Stoyan Denchev'i makamında ziyaret eden Gürkan, Denchev ile iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel işbirliği konusunda bir süre sohbet etti. Üniversitenin Senato Toplantı Odası’nda iki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından Gürkan, onur defterini de imzaladı. Gürkan Onur Defteri’ne şunları yazdı:

SONSUZA DEK TÜRK-BULGAR DOSTLUĞU

“Uzun yıllardır birlikte mücadele ettiğimiz Türk-Bulgar dostluğunda bugün yeni bir adım atıyoruz. Üniversiteniz tarafından şahsıma verilen Fahri Doktora unvanını halklarımızın dostluğunun bir nişanesi olarak büyük bir gururla kabul ediyorum. Bu vesile ile sizi ve üniversitenizin yönetim kurulu üyeleriyle, senatosunu en içten saygılarımla selamlıyor, Türk ve Bulgar Halklarının dostluğunun sonsuza dek sürmesini diliyor, sizleri Edirne Halkı adına saygıyla selamlıyorum.”
Daha sonra Sofya Kütüphanecilik ve Bilgi Teknolojileri Üniversitesi tarafından Fahri Doktora (Honoris Causa) unvanı verilen Gürkan'a, doktora cübbesini bizzat Rektör Denchev giydirdi. Kendisine bu unvanı layık gördüğü için Rektör Denchev’e teşekkür eden Gürkan, 2006 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve 2012 yılında dönemin Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran'a da aynı üniversite tarafından fahri doktora unvanının verildiğini anımsattı.
Tören sonrası Sofya Büyükşehir Belediye Başkanı Yordanka Fandakova'yı da ziyaret eden Gürkan'a Edirne Belediye Meclisinin Kadın üyeleri; Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, AK Parti Meclis üyeleri Melek Yürük, Nahide Demir ile MHP Meclis üyesi Ezgi Yetkiner de eşlik etti.

Son Güncelleme: 26.04.2016 20:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15