Hamamyolu Projesi dünyanın en iyileri ile yarışıyor

Odunpazarı Belediyesi’nin Yazgan Tasarım Mimarlık tarafından tasarlanan Hamamyolu pro-jesi, dünyanın en önemli mimari ödül programlarından ‘Leaf International Awards 2017’de finale kaldı.

31 Temmuz 2017 Pazartesi 15:50
Hamamyolu Projesi dünyanın en iyileri ile yarışıyor

Odunpazarı Belediyesi’nin Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi, dünya çapındaki yenilikçi projeleri onurlandırmak üzere bu yıl 17'ncisi düzenlenen ‘Leaf International Awards 2017’de dünyanın önemli şehirlerinden projeler ile finalde yarışacak.

Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi “Kentsel Tasarım” ve “Yılın Şehir Planlama ve Geliştirme Projesi” kategorilerinde 21 Eylül 2017 tarihinde Londra’da gerçekleşecek olan “LEAF (Leading European Architecture Forum) Awards” finalinde yarışacak. LEAF’ta Hamamyolu Projesi;  “Kentsel Tasarım” kategorisinde Brezilya’nın Sao Paulo Kentinden “Guatemi Çocuk Meydanı Projesi” (Guatemi Children Square), İtalya’nın Başkenti Roma’nın “Güneşin Şehri Projesi” (The City of The Sun), Hollanda’nın Başkenti Amsterdam’ın “EYE Beacon Pavilion Projesi” ve Çin’in Şanghay Kentinin “Suzhou Creek: Reclaiming Shanghai Industrial Waterway (Suzhou Deresi: Şangay Endüstri Yolu İyileştirmesi) projesine karşı yarışacak.

“Yılın Şehir Planlama ve Geliştirme Projesi” kategorisinde ise Hamamyolu Projesi’nin rakipleri şu projeler olacak: “Fransa’dan ‘Olpems’, İstanbul’dan ‘Büyükyalı’, Çin’in Xiamen Kentinden ‘Fusion’.

BURADAKİ HAREKETLİLİK HERKESİ MUTLU EDECEK

Hamamyolu Projesi’nin Tarihi Odunpazarı Bölgesi ile Köprübaşı arasında modern bir bağlantı olacağını vurgulayan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, “Bu proje Hamamyolu’nu bir alışveriş merkezi haline getirecek. Hemşehrilerimiz sadece gündüz değil, gece de burada vakit geçirebilecek. Burası sadece gelip geçilen yer değil, saatlerce vakit geçirilen bir yer olacak. Projeyi tamamen halkımızın istekleri ve öncelikleri doğrultusunda şekillendirdik. Burası bir cazibe merkezi haline gelecek. Buradaki hareketlilik esnafımızı da mutlu edecek” dedi.

ESKİŞEHİR’E YAKIŞIR BİR ALAN YARATIYORUZ

“Yeşil alan konusunda kimsenin şüphesi olmasın” diyen Başkan Kurt, “Hemşehrilerimin faydalanacağı yeşil alan önceki haline oranla çok daha büyük olacak. Oturma ve dinlenme alanları önceki haliyle kıyaslanamayacak kadar fazla olacak. Burada alışveriş yapıp dinlenmek isteyenler çayını nereden içtiğini bilecek. Oturacak yer sıkıntısı çekmeyecek. Çok daha düzenli, çok daha güvenli, çok daha temiz, Eskişehir’e yakışır bir alan yaratıyoruz. Hamamyolu Projesi’nin uluslararası mimari ödül programlarında, dünyanın önemli kentlerinde hazırlanan projelerle kıyaslanması bizleri mutlu ediyor.” diye konuştu.

Hamamyolu Projesi:

Hamamyolu Kent ve Meydan Düzenleme Projesi, tarihi Hamamyolu caddesinin mevcut dokusuna modern bir dokunuş kazandırmayı ve kent merkezini yeniden canlandırmayı hedefliyor. Sadece yaya sirkülasyonuna açık olan cadde ile Odunpazarı’ndan Porsuk Nehri’ne doğru uzanan modern ve hareketli buluşma alanları yaratılıyor.

Proje, belirli temalara dayanan 9 ana bölümden oluşuyor. Esin kaynaklarını bulundukları tarihi doku ve sosyal bağlamdan alan bu bölümler sırasıyla, Alaaddin Parkı, Cam Sergi Alanı, Güvercin Alanı, Kafe-Oturma Alanı, Ziya Paşa Caddesi Üst Geçiti ve Hamamyolu sergi köprüsü, Çocuk Oyun ve Sergi Alanı, Oturma Alanı, Buhar Havuzu Alanı ve Sarmaşık Altı Geçiş Alanı olarak planlandı.

Hamamyolu Projesi’nin 29 Ekim’e kadar tamamlanması ve 29 Ekim Pazar günü Cumhuriyet Bayramı’nda açılışının yapılması planlanıyor.

Son Güncelleme: 31.07.2017 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15