Karikatür Festivali için geri sayım başladı

Çukurova Belediyesi 4. Uluslararası Karikatür Festivali 15-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Etkinlikle ilgili tüm hazırlıklar tamamlanma aşamasına gelirken, karikatür severler de bu önemli etkinliğe günler kala geri sayıma başladı.

08 Kasım 2019 Cuma 11:22
Karikatür Festivali için geri sayım başladı

Yurt dışı ve yurt içinden önemli isimlerin davet edildiği festival; “Ustalara Saygı” ve “1940’lı Yıllarda Çukurova’da Karikatür” sergileriyle açılacak.

Atölye çalışmaları ve panellerin gerçekleştirileceği festivale yurt dışından AntonioRodrigez, AntonioAntunes ve HomedJavadzade gibi ünlü isimler katılacak. Türk karikatürünün önemli isimleri Kamil Masaracı, Gani Müjde, Muammer Olcay, Zeynep Gergi, Mehmet Çağçağ, Hicabi Demirel, Turgay Karadağ ve Hilal Özcan yurt içinden katılacak isimler olarak dikkat çekiyor.

Bu isimlerin yanında Ali Raşit Karakılıç, Mustafa Öncül, Ayça Öztorun, Mehmet Saygın, Sefa Sofuoğlu, Serdar Sayar, Berkem Çetin ve Burak Kazar da festivalde yerlerini alacak.

ÇUKUROVA’NIN ÇİZGİLERİ KARİKATÜR KİTABI

Öte yandan bu yıl katılımcıları bir de karikatür kitabı sürprizi bekliyor. Amatör çizerlerin karikatürlerini kabul eden Çukurova Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bu eserleri kitap haline getirdi. Yüzlerce eserin yer alacağı “Çukurova’nın Çizgileri” adlı karikatür kitabı katılımcılara hediye edilecek.

DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILAR AĞIRLANACAK

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, uzun bir hazırlık döneminin ardından çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, “Bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştireceğimiz Uluslararası Karikatür Festivali bu yıl daha renkli geçecek. İlk 3 festivalimiz de Türkiye genelinde ses getirmişti. Her yıl üstüne koyarak daha güzel festivaller gerçekleştiriyoruz. Yine dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayacağız. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

Son Güncelleme: 08.11.2019 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15