Mersin Büyükşehir, Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bıraktı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, son günlerde etkili olan sağanak ve kar yağışının yarattığı olumsuzlukları süratle ortadan kaldırırken, bir taraftan da kar örtüsü nedeniyle doğada yem bulmakta zorlanan yaban hayvanlarını unutmadı. Büyükşehir ekipleri, Tarsus’un kırsalındaki Gülek Mahallesi Karboğazı bölgesinde başta yılkı atları olmak üzere kuşlar ve diğer yaban hayvanları için belirlenen noktalara yem bıraktı. Ekipler, MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’ndan getirilen bayat ekmekleri ve mamaları da kedi ve köpeklere verdi.

14 Ocak 2020 Salı 10:39
Mersin Büyükşehir, Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bıraktı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, zorlu kış şartlarında sağanak ve kar yağışının yarattığı olumsuzlukları süratle ortadan kaldırırken, bir taraftan da doğanın diğer unsurları olan yaban hayvanlarını unutmuyor. 
Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’a bağlı Gülek Mahallesi Karboğazı mevkiinde yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı. 

Hayvanları beslemek için harekete geçtiler 

Sokak hayvanlarının ve yabani hayvanların aç kalmaması için hassas davranan, yaban hayatını korumayı görev edinen ve yabani hayvanların yiyecek bulmakta zorlandığı kış ve bahar aylarında yem bırakma çalışmaları yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yabani hayvanların en fazla yaşadığı yerleri tespit ederek, aç kalan yabani hayvanları beslemek için harekete geçti. 

Ekipler, araçlara yem yükleyerek, Karboğazı’nda çalışma yaptı 

Son dönemlerde Mersin’in düz kesimlerinde yağmur yağışı, yüksek kesimlerinde ise kar yağışı ile soğuk hava şartlarının etkili olmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Tarsus Doğa Parkı ekipleri, yabani hayvanlar için başlatılan çalışmalar kapsamında, sahipsiz evcil hayvanlar ile aç kalan tilki, çakal, kanatlı yabani hayvanlar ve 100’den fazla yılkı atı için Karboğazı mevkiinde belirlenen noktalara yem bıraktı.  

Bayat ekmekler çöpe atılmadı; hayvanlara yem oldu  

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Doğa Parkı ekipleri, soğuk hava şartlarının ve yağışların etkili olduğu Tarsus İlçesi’ne bağlı Karboğazı mevkiinde yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için atlara sap balyası ve besi yemi, yabani kuşlara buğday ve mısır ile MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’ndan getirilen bayat ekmekler ile kedi ve köpek mamalarını gerekli yerlere bırakarak, hayvanları besledi. 
Yem bırakma işlemlerinin uygunsuz hava koşulları süresince belirli aralıklarla devam edeceğini söyleyen ekipler, yabani hayvanlarla ilgili vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen her türlü şikayetleri de değerlendirerek, anında müdahale ettiklerini belirtti. 

Son Güncelleme: 14.01.2020 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15