Mersin Büyükşehir'den Çocuklara Bayram Şekeri

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler, Muhtarlık İşleri, Kadın ve Aile Hizmetleri ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlıkları işbirliğinde sahada görev alan ekipler, 4 günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle Ramazan Bayramı’nı evde geçirecek olan çocukların kapısını çaldı. Ekipler, bayram öncesinde kapı kapı dolaştı, çocuklara şeker ulaştırdı.

23 Mayıs 2020 Cumartesi 14:31
Mersin Büyükşehir'den Çocuklara Bayram Şekeri

Kent genelinde dağıtımı yapılan toplam 10 ton şeker ile birer kupa bardak, Büyükşehir ekiplerince titizlikle hazırlandı. 15 bin adet şeker paketi merkez ilçelerde dağıtırken, kalan 15 bin adet şeker paketi ile süt de Koordinasyon Şube Müdürlükleri ekiplerince 9 ilçede çocuklarla buluştu. 4 günlük Ramazan Bayramı sürecince evde kalan yurttaşların kapısına götürülen şekerler çocukların ağızlarını tatlandırırken, yüzlerini de güldürdü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilen Ramazan Bayramı’nda çocukları şekersiz bırakmadı. Ekipler, bayram öncesinde kapı kapı dolaştı, bayramları şeker tadında geçsin diye çocuklara şeker ulaştırdı.

Bu bayram çocuklar evde Büyükşehir ile şekerler kapıda

Büyükşehir Belediyesi, hoşgörü, paylaşım ve dayanışmanın arttığı bayramlarda da yurttaşları yalnız bırakmıyor. Büyükşehir ekipleri, salgın dolayısıyla sosyal mesafenin önem kazandığı, ayrı kalınsa da gönüllerin bir olduğu Ramazan Bayramı’nda özellikle çocukların eli boş kalmasın diye, Macit Özcan Tesisleri’nde binlerce paketi şekerle doldurdu. Ekipler, içine bir de kupa koyarak hazırladıkları paketleri ‘yarım elma gönül alma’ diyerek yola çıkardı. 

Çocukların ağızları tatlandı, yüzleri güldü

Sosyal Hizmetler, Kadın ve Aile Hizmetleri ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlıkları bünyesinde hizmet veren ekipler, merkez ilçelerde 15 bin adet şeker paketi sahiplerine ulaşsın diye dağıtımları aralıksız sürdürdü. Kent genelinde dağıtımı yapılan toplam 10 ton şeker ile birer kupa bardak Büyükşehir ekiplerince emekle ve özenle paketlendi.

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Koordinasyon Şube Müdürlükleri ekipleri de 9 ilçede 15 bin adet şeker paketinin dağıtımını gerçekleştirdi. 4 günlük Ramazan Bayramı sürecince evde kalan çocukların kapısına götürülen şekerler ağızları tatlandırırken, yüzleri de güldürdü.

Elif Erdoğu: “Herkesin bayramı kutlu olsun”

Mahalle mahalle gezerek dağıtım yapan ekipler, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in selamını ileterek yurttaşların bayramını kutladı. Rengarenk şekerlerin olduğu paketi gören çocukların mutluluğu gözlerinden okundu.

İki kardeşiyle birlikte ekipleri gördüğüne mutlu olan Elif Erdoğu, “Bize gelen hediyeden çok mutlu olduk. Çok teşekkürler, herkesin bayramı kutlu olsun” dedi. Çocuklarının sevincine ortak olan anne Aysel Erdoğu ise, “Çocukları sevindirdiniz. Teşekkür ederim. İyi bayramlar” ifadelerine yer verdi.

10 yaşındaki Umut Çınar Dönmez de şeker görünce mutlu olan binlerce çocuktan biri. Anneannesiyle birlikte bayramda evde olan Çınar Dönmez, “Hediye aldığım için Vahap Amca’ya çok teşekkür ederim” dedi.

Son Güncelleme: 23.05.2020 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15