Serdar Aksoy: “Menemen’de derebeylik ve baronluk devri bitmiştir”

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, önceki gün Menemen Belediyesi önünde gerçekleşen pazarcı esnafı protestosundan sonra bugün Menemen Pazarcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ile bir araya geldi.

13 Temmuz 2019 Cumartesi 13:50
Serdar Aksoy: “Menemen’de derebeylik ve baronluk devri bitmiştir”

Eski Belediye Başkanı Tahir Şahin’in giderayak inşaatına başladığı ve ödeneksizlik yüzünden yarım kalan Perşembe Pazarı projesi Menemen’de sorun olmaya devam ediyor. Yapılacak pazar yeri ile ilgili belediyenin tezgah parası talep etmesi üzerine dün belediye önünde eylem yapan pazarcı esnafı,  Başkan Serdar Aksoy’un yaptığı konuşma sonunda dağılmıştı. Bugün Menemen Belediyesi’ni ziyaret eden Menemen Pazarcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Kudaş ve üyeler Başkan Aksoy ile bir araya gelerek yaşanan olayları değerlendirdi. Başkan Aksoy, basına açık olarak gerçekleşen görüşmede yaşanan tartışmalara açıklık getirdi.

Pazarın maliyeti 27 Milyon TL

Yapılan inşaatın maliyetinin 27 milyon TL olduğunu belirten Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, pazar yeri ve yapımıyla ilgili esnafın görüşünün alınmadığını da ifade etti. Başkan Serdar Aksoy, " Seçimlere iki ay kala apar topar hayata geçirilen bu proje yarım bir projedir. 17 milyona sadece kaba inşaatı ihale edilmiş. Ne üzerinde çatısı, ne yolu, ne penceresi-bacası, ne de elektrik aksamı var. Bütün bunlar da yapıldığı zaman bu pazar yerinin Menemen’e maliyeti aşağı yukarı 27 milyon lira. Bu da kabul edilebilir bir rakam değil" açıklamalarında bulundu. Dün yaşanan olaylarda Belediye önüne gelen birçok kişinin Menemen esnafı olmadığını tespit ettiklerini söyleyen Serdar Aksoy, “Ne belediyeye, ne belediye başkanına bu şekilde bir yaklaşım içinde olmak doğru değil. Dünkü olaylarda dışarıdan isimlerin pazarcı esnafı içine karışarak olayları kışkırttığını düşünüyoruz. Bu nedenle yaşanan olayları Menemen esnafına mal edemeyiz.  Belediye olarak problemleri esnafımız, pazarcımız ile birlikte el ele çözeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.  

Derebeylik dönemi bitti

Menemen’deki bütün pazar yerlerinde Derebeylik dönemi bitmiştir diyen Aksoy, “Pazarcı esnafı içinde haraç alanlar, derebeylik yapanlar var. Bu kişiler dün buraya gelen, protesto yapan grubun da içindeydi. Geçmişte bunlar yaşandı, ama bu saatten sonra buna müsaade etmeyiz. Artık yeni dönem başladı. Bu yeni dönemde, bir zabıtanın, başkan yardımcısının ya da bir belediye yetkilisinin cebine para girmeyecek. Ben esnafın temsilcisiyim diyen kişilerin de cebine para girmeyecek. O düzeni ortadan kaldırıyoruz. Ortak bir havuz oluşturuyoruz, bu havuzdaki paradan herkes faydalanacak” diye konuştu.

İhalenin iptali bir hafta içinde belli olacak

İhalenin iptal edip edilmediği ile ilgili gelen bir soru üzerine Başkan Aksoy, “İhale şu an müfettişimiz tarafından denetleniyor. Eksileri, artıları değerlendiriliyor. İlla ihaleyi iptal edelim noktasında değiliz. Çünkü bunun iptali yine Menemen halkına zarar verecek, hem esnafa hem halka zararı dokunacak. En geç bir hafta içinde müfettişimizden rapor gelecek. Eğer ihale iptal olursa mahkeme yolu elbet açıktır. Hem müteahhit ve hem de pazarcı esnafımız yargı yoluyla haklarını arayabilirler” dedi.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı özür diledi

Yaşanan olaylardan dolayı Başkan Aksoy’dan özür dileyen Menemen Pazarcılar Derneği Başkanı Mahir Kudaş ise yaptığı konuşmada, “Belediye Başkanım gerek seçimden önce ve gerekse seçimden sonra bizimle bir araya geldi, ilgisini bizden esirgemedi. Bu sorunu da en iyi şekilde çözeceğimizden, hiçbir esnafın mağdur edilmeyeceğinden eminim. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.  Önceki belediye başkanına da seslenen Kudaş, “Birçok insanın ekmeği ile oynadınız. Bugün yaşanan bütün problemlerin tek sorumlusu sizsiniz. Bizi kışın ortasında sokaklara saldınız. Ben kendi adıma hakkımı size helal etmiyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 13.07.2019 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15