‘SESSİZ KAHRAMAN’ ÖDÜLÜ SARIYER VE AACHEN’A

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ileAachen Belediye Başkanı ve Valisi Marcel Philipp, Almanya’nın Aachen kentinde, bu sene ilk defa uluslararası nitelikte verilen ‘Sessiz Kahraman’ ödülünü önceki gün düzenlenen törenle aldı.

28 Mayıs 2017 Pazar 12:05
‘SESSİZ KAHRAMAN’ ÖDÜLÜ SARIYER VE AACHEN’A

Alman-Türk kuruluşu Eurotürk Derneğive Aachen-Sarıyer/İstanbul Kardeşşehir Derneğitarafından 12.si düzenlenen ve her yıl alanında başarılı isimlere verilen, ‘Sessiz Kahraman’ (Stille-Helden-Preis) ödülü bu sene ilk defa uluslararası alanda verildi. Aachen-Sarıyer kardeş kentliği çalışmaları nedeni ile Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü ve Aachen Belediye Başkanı ve Valisi Marcel Philipp’in layık görüldüğü ödülün töreni önceki gün Aachen’da yapıldı.

“Toplumların barışı kardeş kenlerle sağlanabilir”

Aachen-Sarıyer Kardeş Belediyeler Başkanı Dr.Okan Akın ve Eurotürk Derneği Başkanı Rainer Bertrand’ın konuşmacı olarak katıldığı törende, Genç ve Philipp’e ödülü Kuzey Ren Vestfalya Parlamento başkanı Carina Gödecke tarafından takdim edildi. Gödecke, törende yaptığı konuşmada bu sene ilk defa uluslararası nitelikte verilen bu ödülün Türk-Alman ilişkileri açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak,

“BizKuzey Ren Vestfalya olarak, ilişkileri kardeş şehirlerle yürütüyoruz. Bugüne kadar İngiltere, Fransa, Hollanda gibi ülkelerle kardeşlik yaptık fakatTürkiye ile olan ilişkilerimize çok yoğunluk veremedik. Bu durumu telafi etmemiz gerekiyor. ‘Kardeş Kent’ olgusu tüm dinamikleri aktif olan bir yapı, yani hiçbir şey sözde kalmıyor. Sarıyerle kardeş şehir olmak ise çok yerindeve doğru bir karar. Bu elinizdeki tanıtım broşüründe gördüğünüz fotoğraflar gerçek Sarıyer’i yansıtıyor. Hatta bizzat görmüş biri olarak diyebilirim ki, bu gördükleriniz az bile. Parlamento olarak biz, Türkiye ile ilişkilerin kardeş kentler üzerinden daha iyileşeceğini düşündüğümüz için buna önem veriyoruz. Budostluk kardeş kentlerle çok daha başarılı bir hale gelecektir.Siyasette manevralar olur, politikalar olur ama biz barışı toplumlar üzerinden sağlayacağız. Önemli olan toplumların barışıdır. Bunu da kardeş kentlerle, yerel yönetimlerle yapabiliriz” diye konuştu.

“Dünyanın güzel insanlarına barış çok yakışıyor”

Törende duygusal anlar yaşayan Şükrü Genç ise, “Şu an inanılmaz duygular içindeyim. İki şehir arasındakidostluklar çocukların o pırıl pırıl, kafalarının arkasında hiçbir şey düşünmeden söylediği kadar iyi niyetli bir şekilde gelişti. Yani iki çocuğun dostluğu gibi oldu her şey. Yıllar önce Rainer ve arkadaşlarıMustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul’a gelmişlerdi. Beyoğlu’ndaki törenlere birlikte katıldık. Onlar Almanya’dan gelen çocukları temsil ettiler. O yüzden ben bu dostlukların kolay yıkılmayacağını biliyorum.

Savaşların maaliyeti çok yüksektir. Ancak barışın hiç maliyeti yok, sadece gönül ve sevgi yeterlidir. Hep barış ve sevgide kalalım. Dünyanın güzel insanlarına barış çok yakışıyor. Türkiye’de ve özellikle İstanbul’da bir eviniz olduğunu, onun adresinin de Sarıyer olduğunu, orada Sarıyer halkının sizi en iyi şekilde ağırlayacağını bilmenizi istiyorum” diyerek Sarıyer için gelenek haline gelen ‘Barış Çığlığı’nı Aachen’da attırdı.

Aachen Belediye Başkanı Marcel Philipp de, yaptığı konuşmada bu önemli ödülün 12. sinin ilk defa uluslararası nitelikte olarak kendisine ve Genç’e verilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek Aachen ve Sarıyer kardeşliğinin Türkiye-Almanya arasındaki dostluğu etkilediğini söyledi. İki başkan tören sonunda kırmızı beyaz kravat takarak basın mensuplarına poz verdi.

Görüntüyü izlemek için: https://youtu.be/HusKM28tKZ8

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15