Soner Çetin: “Kadınlarımızla yürüyecek çok yolumuz var"

Kadın Adayları Destekleme Derneği’nin (Ka.der) Adana’da kurduğu siyaset okulunun açılışına katılan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, TBMM’de daha fazla sayıda kadın milletvekili olmasını arzu ettiğini belirterek, “Kadınlarımızla yürüyecek çok yolumuz var. El ele çalışmalarımızı bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi.

27 Ocak 2023 Cuma 12:02
Soner Çetin: “Kadınlarımızla yürüyecek çok yolumuz var"

Kadın Adayları Destekleme Derneği’nin (Ka.der) Adana’da kurduğu siyaset okulunun açılışına katılan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, TBMM’de daha fazla sayıda kadın milletvekili olmasını arzu ettiğini belirterek, “Kadınlarımızla yürüyecek çok yolumuz var. El ele çalışmalarımızı bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi. 

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Kadın Adayları Destekleme Derneği’nin (Ka.der) Adana’da kurduğu Şirin Tekeli Siyaset Okulu için düzenlenen açılış töreninde konuştu. Ka.der eski başkanı Şirin Tekeli’nin adının verildiği siyaset okulunun açılışına, Başkan Soner Çetin’in yanı sıra önceki dönem milletvekili Elif Doğan Türkmen, Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Azime Kocacık, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Rukiye Çinkılıç, Ka.der Adana Şubesi Başkanı Zuhal Özbelli ve siyasi partilere mensup kadınlar katıldı. Dört gün sürecek eğitim için, Türkiye’nin çeşitli illerinden değişik partilere mensup 56 kadın milletvekili aday adayı başvuruda bulundu. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen her partiden kadın siyasetçilere hitap eden Başkan Çetin, “Ka.der’in zaten hem mensubu olmaktan hem bir kadın dostu belediye başkanı olmaktan çok memnun olduğumu burada bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kadınlarımızla daha yürüyecek çok yolumuz var. El ele çalışmalarımız her zaman devam etti. Bundan sonra da sürecek, aynı şekilde, aynı anlayışla. Bir erkek belediye başkanı olup da Ka.der üyesi olmak da çok fazla bir insana nasip olmamıştı herhalde” diye konuştu.  

Siyaset okulunun başarılı geçeceğine inandığını belirten Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"GÜNÜN BİRİNDE BELKİ DE ERKEKLERDEN ÇOK DAHA FAZLA KADININ YER ALDIĞI BİR TÜRKİYE'YE HEP BERABER ULAŞIRIZ"

“Yani her yerde, ama her yerde, başta tabii Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeterli sayıda kadın milletvekilimiz olmasını gerçekten çok arzu ediyorum. Belediyelerde, belediye başkanları içerisinde, örgütlerde yeterli sayıda kadın başkan ve yönetim kurulu üyeleri olmasını gerçekten yürekten arzu ediyoruz. İnşallah bir gün bu mücadele başarıya kavuşacak. Tabii liyakat, birinci planda esas alınması gereken şeydir. Çok sayıda bu görevlere layık kadınlarımız olduğunu çok net biliyorum. Her yeri hak eden, her şeyin en güzelini hak eden kadın arkadaşlarımız var. Hem bu salonda bulunan hem de belki de burada bulunma fırsatı bulamayan çok sayıda kadın arkadaşımız var. Ben, hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum. Ama inanıyorum, bu Ka.der başta olmak üzere, bu şekilde yapılacak bir mücadele sonucunda günün birinde belki de erkeklerden çok daha fazla kadının yer aldığı bir Türkiye'ye de hep beraber ulaşırız diyorum. Hepinize tekrar üstün başarılar diliyorum.”

Ka.der Genel Başkanı Nuray Karaoğlu da TBMM’deki sandalyelerin yarısının kadınlara ait olduğunu söyledi. Kadınlar kadar kadın haklarını savunan erkeklerin de kendileri için önemli olduğunu belirten Genel Başkan Nuray Karaoğlu, şöyle konuştu:

"KADINLARIN SİYASETTE DAHA FAZLA YER BULMAMASI, ERKEKLERİN KOYDUĞU KOTADANDIR"

“Artık toplumda kadınların siyasette daha fazla yer almaları algısı yerleşti. Kadınlar siyasette olmalı. Kadınların siyasette daha fazla yer bulamaması, erkeklerin koyduğu kotadandır. Sizler, seçildiğinizde, TBMM’de erkek egemen bir nesil ile mücadele etmek zorunda kalacaksınız. Burada alacağınız eğitimle siyasetin kirli yüzünü görmenize yardımcı olmaya çalışacağız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15