TARIM VE HAYVANCILIK YAPILAN ALANLAR ARALIKSIZ İLAÇLANIYOR

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Mersin’in kırsal mahallelerinde tarım ve hayvancılık yapılan alanlarda ilaçlama çalışmalarını sürekli hale getirdi. Bu çalışmalarla hayvansal ve bitkisel atıklardan kaynaklanan çevre kirliliğinin ve sinek üremesinin önüne geçiliyor.

12 Eylül 2019 Perşembe 15:49
TARIM VE HAYVANCILIK YAPILAN ALANLAR ARALIKSIZ İLAÇLANIYOR
Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığın yaygın olduğu ahırlar ve hayvansal atıkların bulunduğu alanlarda ilaçlama çalışması yaparak, zararlı haşerelerin ve sineklerin üremesinin önüne geçiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla halk sağlığını tehdit edecek unsurların da oluşması engelleniyor.

Çevre Koruma Kontrol ve Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, sivrisinek, karasinek, larva ve uçkunlara karşı mücadelenin yanı sıra hamamböceği, kene ve haşerelere karşı da Mersin’in kırsal mahallelerinde tarım ve hayvancılık yapılan alanlarda ilaçlama yapıyor. 23 personelden oluşan 7 ekip ile 7 holder-atomizör ve 7 el dumanlaması ile ilaçlama çalışmaları düzenli olarak devam ediyor.

İlaçlama çalışmaları Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun yapılıyor

Sinekle mücadele kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları içerisinde yer alan kırsal alanlarda; göletler, havuzlar, bataklıklar, doğal çukurlarda biriken yağmur suları, sulama kanalları, su kuyuları, su varilleri, eski otomobil lastikleri, fosseptikler, kanallar, durgun su birikintileri, dere yatakları, metruk alanlar, çöp konteynerleri, gibi vektörlerin üreme alanlarında Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ürünler ve yöntemlerle larva ve uçkunla mücadele çalışmaları yapılıyor.

“Sineksiz bir yaşantımız var”
Mersin’in kırsal mahallelerinde yapılan ilaçlama çalışmaları ile alakalı olarak konuşan Toroslar Hamzabeyli Muhtarı Sencer Erdoğan, mahallelerinde ağırlıklı olarak çiftlikler ve ahırlar olduğunu ifade ederek, “Tabi buralarda sinekler ve böcekler yoğunlukta olduğu için Mersin Büyükşehir Belediyemiz’in kırsal alanlarda yapmış olduğu ilaçlama ile alakalı olarak teşekkür ediyoruz. Sineksiz bir yaşantımız var. Başkanımız Vahap Seçer Bey’e teşekkür ediyoruz. Daire Başkanlarımıza, müdürlerimize eksiklerimizi söylediğimiz zaman gelip eksiklerimizi gideriyor” diye konuştu.
“4 aydan bu yana insanlar hayır duası ediyor”

Çavak Mahallesi sakinlerinden İsmail Başpınar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilaçlama çalışmalarından çok memnun olduğunu dile getirerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve gelmesinin ardından son 4 aydır düzenli olarak ilaçlama yapıldığını kaydetti. Çevre Koruma Kontrol ve Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerin 10 günde bir ahırların etrafında günlük ilaçlamaya ek olarak ilaçlama yaptığına dikkat çeken Başpınar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Ahırların kenarlarını, açık alanlardaki su birikintilerini ilaçlıyorlar. Bizim köylülerimizden ve başka köylerin sakinlerinden duyuyoruz. Bahçe yollarımız yapılıyor. 10-15 yıldır bahçelerimize gidemiyorduk. 4 aydan bu yana insanlar hayır duası ediyor. Başkanımızın talimatı ile kepçe, greyder ve dozer, 1 hafta bir köyde, 1 hafta diğer köyde. Allah razı olsun bahçelerimize gider olduk. Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Hizmetlerin devamını istiyoruz. Allah ona ömür versin” dedi.


Son Güncelleme: 12.09.2019 15:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15