YAVAŞ: “HALKI KAZIKLADIKLARI ORTAYA ÇIKTI”

MANSUR YAVAŞ ALTINDAĞ’DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU... -      “DEĞİŞEN TEK ŞEY ZİHNİYET OLACAK” -      “HANGİSİNİ ÇÖZDÜNÜZ?” -      “HALKI KAZIKLADIKLARI ORTAYA ÇIKTI” -      “KENTİMİZDE YAŞAYANLARI ZENGİN EDECEĞİZ”

11 Şubat 2019 Pazartesi 11:18
YAVAŞ: “HALKI KAZIKLADIKLARI ORTAYA ÇIKTI”

31 Mart 2019’da gerçekleşecek seçimler için çalışmalarını hızla sürdüren Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Yavaş, Altındağ Karapürçek Mahallesi’nde seçim koordinasyon merkezi açılışına katıldı. Altındağlılar’ın büyük ilgi gösterdiği Yavaş, vatandaşlara seslenmeyi de ihmal etmedi.
 
 
“HANGİSİNİ ÇÖZDÜNÜZ?”
Toplu ulaşımın konforlu bir hale getirilmesi için raylı system ve metro ağının genişletilmesi gerektiğini vurgulayan Mansur Yavaş, “Ama bir türlü yapılmadı. Biz ulaşım projelerini verdiğimiz zaman dediler ki, arkanızda hükümet olmazsa yapamazsanız. 17 yıldır hükümet vardı, hangisini çözdünüz? Demekki sadece ve sadece seçim yatırımı” ifadelerini kullandı. Yavaş, şöyle devam etti:
 

“HER YİĞİDİN BİR YOĞURT YİYİŞİ VAR”
Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Allah nasip ederse, hepsini yapacağız. Hatırlarsanız, 2014 yılında hafriyat gelirlerinin başkalarına gittiğini, Osmanlıspor’a bağlandığını söylemiştim. O zamanki belediye başkanı bunun önemsiz bir rakam olduğunu söylemişti ama daha sonra Sayın Mustafa Tuna işbaşına geldiği zaman günlük 10-15 milyon gibi rakamları açıkladı. Burada ABB’nin kaybı 1 milyara yakın… Aynı şekilde otopark gelirleri var. Reklam billboardlarının geliri var. Bunlar çok büyük gelirler.
 

“HALKI KAZIKLADIKLARI ORTAYA ÇIKTI”
İşçilerin ulaşımını kolay sağlayabilmesi ve aldıkları asgari ücretin yola parası olarak gitmemesi için çözümlerimiz var. Bir belediyeni vatandaşlara sunması gereken konforlu ulaşım, musluktan içilebilir ve ucuz su için elimizden geleni yapacağız. Suyun çok pahalı olduğunu söylemiştik. Bizim açıklamalarımızın ardından suda yüzde 30 indirim yaptılar. Aldığı su parasıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin halkı bir müşteri gibi gördüğü ve kazıkladığı ortaya çıktı.”
 
 
“İMAR RANTI EV OLARAK DÖNECEK”
İmar rantından sağlanan gelirlerin başkasını zengin etmeyeceğini belirten Yavaş, “İmara aykırı bir durum olmadıkça imar rantına izin verilecek, önce buradan belediyeye gelir sağlanacak sonra durumu iyi olmayan vatandaşlar için ucuz sosyal konutlar yapılacak. Artan parayla da park ve bahçeler düzenlenecek, koforlu ulaşım sağlanacak ve asfalt yatırımları gibi hizmetler karşılanacak” diye konuştu. 
 
 
“ÖDEYEN KARAR VERİR”
Bundan sonra keyfi yatırımlar olmayacağını dile getiren Yavaş, şöyle devam etti:
“Yatırımları sizden aldığımız vergilerle alıyoruz. Parasını veren sizlersiniz. Bütün dünyada geçerli bir kural vardır: Ödeyen karar verir. Önceliğimiz sizin ihtiyaçlarınız olacak. Yeni bir yönetim geliyor. Şeffaf ve sizin isteklerinize önem veren. 
 

“KENDİMİZİ DEĞİL, KENTİMİZDE YAŞAYANLARI ZENGİN EDECEĞİZ”
Biz kendimizi değil, kentimizde yaşayanları zengin edeceğiz. Biz işi gücü bırakıp 24 saat, kendimizi değil kentimizde yaşayan vatandaşları nasıl zengin ederiz, nasıl yoksulluğu ortadan kaldırırız diye uğraşacağız. Gerekirse projelerin 1-2 tanesini erteler, ekonomik durum düzelinceye kadar Ankara’da yaşayan bütün vatandaşların açlık sınırının üzerinde yaşaması için ne gerekiyorsa onu yaparım.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15