BİLECİK’TE 5 NOKTAYA BEBEK BAKIM VE EMZİRME KABİNİ KURULACAK

Türk Kadınlar Birliği Derneği İstanbul Şubesi ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü gereğince Bilecik’in beş noktasına bebek bakım ve emzirme kabini kurulacak. 

06 Ocak 2023 Cuma 11:58
BİLECİK’TE 5 NOKTAYA BEBEK BAKIM VE EMZİRME KABİNİ KURULACAK

Türk Kadınlar Birliği Derneği İstanbul Şubesi ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü gereğince Bilecik’in beş noktasına bebek bakım ve emzirme kabini kurulacak. 

Ocak ayı Belediye Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu, Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı başkanlığında yapıldı. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan toplantıda, dört gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesine istinaden Türk Kadınlar Birliği Derneği İstanbul Şubesi ile üç yıl süreli ortak hizmet projesi iş birliği protokolü yapılması ve protokol yapmak üzere Belediye Başkan Vekiline yetki verilmesi konusunu görüşüldü. Türk Kadınlar Birliği ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Bilecik’te beş ayrı noktaya bebek bakım ve emzirme kabinleri konulacak.

Projenin ayrıntıları hakkında bilgi veren Mızrak Subaşı, uygulamanın kadınlar için güzel olacağını belirterek, şunları söyledi:

“KADINLAR İÇİN GÜZEL BİR UYGULAMA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM’’

“Çok heyecanlandığımız bir proje. Türk Kadınlar Birliği bizlere bu konuyu ilettiler. Biliyorsunuz ki bizim ilimizde emzirme ve bebek bakım kabinleri mevcut değil. Bu proje kapsamında Türk Kadınlar Birliği, Sağlık Bakanlığı ile bir protokol imzalamış. Bakanlık, gerekli noktalarda lazım olan kabinleri kuruyor. Belediyemiz ise yer, elektrik ve internet hizmeti temin ediyor. Bilecik’te beş ayrı nokta belirledik. Kapalı Pazar, pazar günü kurulan pazar alanı, merkezde iki nokta ve bir de Bahçelievler Mahallesi’nde uygun bir noktaya konulacak. Belediyeye başvuran kadınlarımıza bir kart veriyoruz ve bu kart ile buralar kullanılabilecek. Kişi içeriye girdiğinde içerdeki ekranda onun ismi görünüyor ve içeride geçireceği zamanı gösteren ekran oluyor. 20 dakika kadar bir kullanım zamanı olacak kişinin. Aynı zamanda içeride bebek bezinin olduğu kısımlar var. Oraya kart okutulduğunda ücretsiz bebek bezi ve ıslak mendil gibi malzemeler, bezmatik kısmından verilecek. Biz burada vatandaşlarımızdan sadece buralara sahip çıkmalarını istiyoruz. Kullanılacak bez, mendil gibi malzemeler de Sağlık Bakanlığı ve Türk Kadınlar Birliği işbirliğinde düzenlenen protokol kapsamında karşılanacak.”

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15