Gerçek Muhabir

Bakan Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması: Diplomasi olmazsa gerekli adımlar atılacak

GÜNDEM

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'deki son durumla ilgili yaptığı açıklamada "Pazartesi günü Türk heyeti Rusya'ya gidecek. Rusya ile diplomasi yoluyla çözmek istiyoruz. Diplomasi olmazsa gerekli adımlar atılacak. Saldırılara müsamaha göstermemiz mümkün değil." ifadelerini kullandı.

 Çavuşoğlu, İdlib'de rejimin siyasi çözüm yerine askeri çözüme inandığını ve son zamanlarda saldırganlığını artırdığını belirtti.

Çavuşoğlu, bu saldırıları durdurmak için Türkiye'nin, Rusya ile çaba sarf ettiğine değinerek, "Pazartesi günü bizim heyetimiz Moskova'ya gidecek, daha önce Rus heyeti Ankara'daydı. Görüşmelerimizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, "İngiltere ve ABD'nin verdiği desteği, başta Almanya olmak üzere, Avrupa ülkelerinden ve Avrupa Birliği'nden (AB) de daha görünür şekilde görmek istiyoruz. Eğer biz bunu durduramazsak, büyük insani trajedi olacak." dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.