Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin istifası onaylandı

Irak Parlamentosu, Başbakan Adil Abdulmehdi’nin istifasını onayladı.

01 Aralık 2019 Pazar 16:01
Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin istifası onaylandı

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, ülkesinde ekim ayından bu yana devam eden krize çözüm bulunması amacıyla istifa ettiğini duyurmuş, istifa mektubunu resmi olarak Meclis'e sunmuştu.

Bakanlar kurulunun kabul etttiği istifa Irak Meclisi'nin onaylamasıyla resmileşmiş oldu.

Hükümet tarafından düzenlenen olağanüstü oturumda Meclis'e sunduğu istifa dilekçesini okuyan Adil Abdulmehdi, "Şii dini merci Ali el Sistani'nin çağrısına uyarak, ülkenin içinde bulunduğu kritik şartları göz önünde bulundurarak ve Meclis'in yeni seçenekleri değerlendirmesine imkan tanımak için sunduğum istifamın kabul edilmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan gösterilerde şu ana kadar 440'den fazla kişi hayatını kaybetti, 15 binden fazla kişi yaralandı.

(Birgün)

Son Güncelleme: 01.12.2019 16:07
Anahtar Kelimeler:
IrakAdil Abdulmehdi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15