TRT, Süleyman Soylu'nun Samanyolu TV'deki eski demeçlerini kaldırıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 12 Eylül referandumunun ardından Samanyolu TV'deki demeçleri TRT tarafından telif gerekçesiyle kaldırılıyor. Bakan Soylu’nun “HADEP”in Meclis’te olması ve MHP’nin ülkede yerinin olmadığı” sözlerinin kaldırılmasına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tepki gösterdi.

11 Ocak 2021 Pazartesi 10:29
TRT, Süleyman Soylu'nun Samanyolu TV'deki eski demeçlerini kaldırıyor

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TRT’nin bir süredir sosyal medya sağlayıcılarına başvurarak, AKP’li siyasetçilerin eski demeçlerini içeren videoların içeriğini telif hakkı gerekçesiyle engellemek amacıyla harekete geçtiğini kaydetti. Özel; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, 12 Eylül 2010 referandumunun ardından FETÖ’ye ait bir televizyon kanalına çıkarak, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu millete yüzde 10 seçim barajını düşürme borcu vardır. DEHAP’ın parlamentoya girebilmesi gerekiyor. Yeni Türkiye’de MHP’ye yer yok” ifadelerini kullandığı videolarının, TRT ya da iş ortakları tarafından gelen “telif hakkı talepleri” gerekçe gösterilerek, engellendiğini dile getirdi.

Özel, politikacıların siyasi kariyerlerindeki zikzakların görülmemesi için kendilerine adeta bir temiz kâğıdı çıkarmaya çalışmaları ve buna TRT’nin alet edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “TRT eliyle ve telif hakkı bahanesiyle siyasetçilerin geçmişlerini silme çabası içinde oldukları açıktır” diye konuştu.

Son Güncelleme: 11.01.2021 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15