Tunç Soyer'den örnek davranış!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, organ bağışını teşvik etmek amacıyla düzenlenen toplantıda bağış formu imzalayarak tüm organlarını bağışladı.

04 Aralık 2019 Çarşamba 12:38
Tunç Soyer'den örnek davranış!

İzmir Balçova Rotary Kulübü, Bölge Rotaract ve Interact Kulüpleri ile 2430. Bölge Organ Bağışı Ana Komite'si, Türkiye'de organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak, bu konuda toplumdaki bilinç düzeyini artırarak sürdürülebilir bir proje oluşturmak üzere 3 yıl sürecek bir kampanya başlattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türk Karaciğer Nakli Derneği Başkanı Prof. Dr. Yaman Tokat ve Dr. Ata Bozoklar projeye destek vererek düzenlenen olan basın toplantısına katıldı. Başkan Soyer, basın toplantısındaki konuşması sırasında bağış formu doldurarak tüm organlarını bağışladı. Soyer, bağış formunu imzalarken, "Biz İzmir’de organ bağışının öncülüğünü yapacağız. El ele vererek çok daha fazlasını yapacağız. Büyütelim, yayalım, daha çok duyuralım. Ne kadar çok yayabilirsek o kadar hayat kurtarırız." ifadelerini kullandı.

İZMİR EN ÇOK BAĞIŞ YAPAN KENT

Soyer, organ bağışının kutsal bir iş olduğunu vurgulayarak, "İzmir’in, Türkiye’nin en çok organ bağışı yapan kenti olması bir tesadüf değil. İzmir birlikte yaşa kültürü konusunda Türkiye’nin belki de en güçlü kenti. Alan elin veren elin birbirinin görmemesi burada yaşıyor. Liman kenti olması nedeniyle biribirini tanımayan, farklı kültürde insanlar burada birlikte yaşamışlar, ayn ekmeği paylaşmayı öğrenmişler. İzmir diğer kentlere nazaran çok güçlü bir şekilde verme iradesini ortaya koyuyor. Bizi farkı kılan şey budur. İnsanı ne kadar aldığı değil, nekadar verdiği insan yapar." diye konuştu.

Son Güncelleme: 04.12.2019 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15