BM Genel Sekreteri Guterres ile İspanya Başbakanı Sanchez görüştü; Orta Doğu, iklim ve yapay zeka ele alındı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, New York'ta bir araya geldi. Görüşmede, Orta Doğu'daki gelişmelerin yanı sıra sürdürülebilir kalkınma, iklim değişikliği ve yapay zeka konuları ele alındı.

22 Eylül 2026 Salı 12:48
BM Genel Sekreteri Guterres ile İspanya Başbakanı Sanchez görüştü; Orta Doğu, iklim ve yapay zeka ele alındı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Genel Kurulu kapsamında New York'ta İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile görüştü.

BM Genel Sekreterliği tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Guterres ile Sanchez'in Orta Doğu başta olmak üzere bölgesel gelişmeleri değerlendirdiği bildirildi.

Görüşmede ayrıca sürdürülebilir kalkınma, iklim değişikliği ve yapay zeka konularının ele alındığı belirtildi. Guterres'in, Birleşmiş Milletler ile İspanya arasındaki işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği ve çok taraflılığın güçlendirilmesine verdiği destek dolayısıyla Sanchez'e teşekkür ettiği aktarıldı.

Son Güncelleme: 22.09.2026 13:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.