Mustafa Bozbey hakim karşısında... CHP'li Zeybek: "Bilinçli bir şekilde oldubitti yaratılmaya çalışıldı, ne yaparlarsa yapsınlar boyun eğmeyeceğiz"

Tutuklanan Bursa Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in bugün görülen duruşmasını izleyen CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, duruşmada sabah saatlerinden itibaren bilinçli bir şekilde oldubitti yaratılmaya çalışıldığını belirterek, milletvekilleri ve tutuklu yakınlarına yönelik tutuma ve basın mensupları arasında yapılan ayrıma tepki gösterdi.

20 Temmuz 2026 Pazartesi 15:00
Mustafa Bozbey hakim karşısında... CHP'li Zeybek: "Bilinçli bir şekilde oldubitti yaratılmaya çalışıldı, ne yaparlarsa yapsınlar boyun eğmeyeceğiz"

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, milletvekilleriyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in Bursa Bölge Adliyesi'ndeki duruşmasını takip ettiklerini bildirdi.

Duruşma öncesinde yaşananlara tepki gösteren Zeybek, şunları kaydetti:

"Sabah saatlerinden itibaren bilinçli bir şekilde oldubitti yaratılmaya çalışıldı. Milletvekillerinin ve tutuklu yakınlarının duruşma salonuna girişi engellenmeye çalışıldı, güvenlik güçleriyle karşı karşıya getirildi. Ardından basın mensupları arasında ayrım yapılarak duruşmanın takibi sınırlandırılmaya çalışıldı. Ne yaparlarsa yapsınlar hukuksuzluklarına boyun eğmeyeceğiz. Mustafa Bozbey Başkanımız ve haksız biçimde özgürlüklerinden mahrum bırakılan tüm tutukluların yanındayız."

Son Güncelleme: 20.07.2026 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.