Corona Virüsü Avrupa'da Yayılmaya Devam Ediyor!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs Avrupa'da yayılmaya devam ediyor. İtalya'da ölü sayısı 366'ya yükselirken, virüs bulaşanların sayısı 5 bin 883'ü buldu. Fransa'da ise ölü sayısı 19'a yükseldi, vaka sayısı ise 1126'ya çıktı.

09 Mart 2020 Pazartesi 09:38
Corona Virüsü Avrupa'da Yayılmaya Devam Ediyor!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve 3 binin üzerinde insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19), Avrupa'da hızla yayılmaya devam ediyor.Çin'in ardından en çok ölümün yaşandığı İtalya'da ölü sayısı 366'ya yükseldi. Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, ülkede mevcut yeni tip koronavirüs vaka sayısının 5 bin 61, ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde virüs bulaşanların toplam sayısının ise 5 bin 883'ü bulduğunu aktardı. Dün 523 olarak açıkladığı iyileşenlerin sayısının, bugün 66 kişi daha artarak 589'a çıktığını paylaşan Borelli, ölü sayısının ise 36 artarak 233'e yükseldiğini kaydetti.

FRANSA'DA 19 KİŞİ ÖLDÜ!

İtalya'nın ardından en yüksek ölü sayısına sahip Fransa'da ölü sayısı artmaya devam ediyor. Fransa Sağlık Bakanlığına bağlı Fransa Kamu Sağlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 3 kişi artarak 19'a yükseldi, vaka sayısı ise 1126'ya çıktı.

DİĞER ÜLKELERDE DURUM NE?

Diğer Avrupa ülkeleri de yeni tip corona virüse önlem almaya devam etse de Portekiz'de 30 Yunanistan'da 73 Danimarka'da 35 ve Romanya'da 15 vaka ortaya çıktı.Portekiz Başbakanı Marcelo Rebelo de Sousa, virüse karşı önlem olarak iki hafta boyunca tüm programını iptal etti.Birçok Avrupa ülkesinde ligler ve toplu organizasyonlar ise tedbir amaçlı ertelenmeye devam ediyo

Son Güncelleme: 09.03.2020 11:14
Anahtar Kelimeler:
ÇİnİtalyaAvrupaCorona
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15