İran’dan ABD’ye sert tepki!

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD'nin Irak'taki Hizbullah Tugayları'na yönelik saldırısına sert tepki gösterdi. Hamaney, "İran hükümeti, ulusu ve ben, saldırıları şiddetle kınıyorum" dedi.

01 Ocak 2020 Çarşamba 14:43
İran’dan ABD’ye sert tepki!

ABD ile İran arasında Irak üzerinden devam eden gerilim tırmanıyor… İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD’nin Irak’taki Hizbullah Tugayları’na yönelik saldırısına yönelik çok sert açıklamalarda bulundu.

Devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında Hamaney, “İran hükümeti, ulusu ve ben saldırıları şiddetle kınıyoruz” açıklamasını yaptı.

ABD’nin Irak’taki askeri üssüne cuma günü düzenlenen füze saldırısında ABD’li bir sivil yaşamını yitirmiş ve bu saldırıdan kısa bir süre sonra ABD ordusu pazar günü Irak’taki Hizbullah tugaylarına hava saldırısı düzenlemişti.

(sözcü)

Son Güncelleme: 01.01.2020 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15