Bakan Yılmaz "Hasan Ali Yücel" ismi için devrede

Bakan Yılmaz "Hasan Ali Yücel" ismi için devrede

07 Eylül 2016 Çarşamba 18:48
Bakan Yılmaz

Trabzon'da Türk milli eğitiminin efsane ismi ve bakanlarından Hasan Ali Yücel'in adını taşıyan okulun "İstiklal İlkokulu" olarak değiştirilmesine özellikle Anamuhalefet CHP'den ve eğitim camiasından büyük tepkiler gelmesi üzerine Milli Eğitim bakanı İsmet Yılmaz'ın devreye girdiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Bakan Yılmaz birçok CHP milletvekilinin ve genel merkez yöneticisinin konuyu gündeme getirmesi, önerge vermesi ve tepkilerini yüksek sesle dile getirmesi üzerine Trabzon'daki okula "ismi değiştirmeyin" talimatı verdi. Hasan Ali Yücel ismi için son olarak CHP Giresun Milletvekili Bülent bektaşoğlu bir önerge vermiş, CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya da konuya dikkat çekmek için, "Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın adını taşıyan, 'İsmet Yılmaz İlkokulu' kapatıldı" başlıklı bir açıklama yayınlamıştı. Yıldırım Kaya'nın bu yazısının da bazı eğitim örgütleri tarafından Bakan yılmaz'a ulaştırıldığı öğrenilirken Bakan Yılmaz'ın gelen tüm bu tepkileri dikkate alarak isim değişikliği olmaması talimatı verdiği bildirildi. CHP'li Yıldırım Kaya'nın açıklamasının tam metni ise şöyle: "Eski Milli Eğitim Bakanlarından İsmet Yılmaz ve Milli Eğitim Bakanlığı eski müsteşarlarından Yusuf Tekin’in adını taşıyan okullar kapatıldı. Şaşırdığınızı görür gibiyim. Ama şaşırmayın lütfen. Maalesef böyle bir ülkede yaşıyoruz. Bugün Hasan Ali Yücel’e, Bener Cordan’a, yarın İsmet Yılmaz’a, Yusuf Tekin’e. Bu nedenle sözünü edeceğim konuya karşı öncelikle Sayın Bakan ve Sayın Müsteşar duyarlı olmalıdır. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra şehit olanlara sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Ama bu geçmişe, milli kültürümüze ve değerlerimize saldırarak olmaz. Bir yerler yapılmaya çalışılırken, bir yerler yıkılmaz. MEB yöneticileri yanlış uygulamalarda kendilerini ispat için adeta birbirleriyle yarışıyor. Atatürk’e hakaret etmiş kişiyi Ankara’ya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yapıp, sonra da Tiran’a Eğitim Ataşesi yaptılar. Ankara Altındağ ilçesinde bulunan, İnönü İlkokulu ve Ulus İlk Meclis İlkokulu kapatıldı.  Bu konuları gündeme getirmemize rağmen duymazdan gelindi. "Hani YENİKAPI RUHU?" Hadi bunları duymuyor, görmüyorsunuz. Bürokratlarınızın kendilerine ait sözde eğitim siteleri üzerinden Bakanlığınızın resmi belgelerini çarşaf çarşaf yayınlandığını da mı görmüyorsunuz? Üst düzey bürokratlarınızın, ihalelerden önce insanları arayıp müdahale ettiklerini, özel okullarla kirli ilişkiler içinde olduklarını da mı bilmiyorsunuz? Sayın Bakan, Sayın Müsteşar suçun karşısında susan da dilsiz şeytandır!

  • 28 bin öğretmenin ihraç edildiği MEB’in İMAMI kim?
  • Darbe girişimi sonrası tüm kurumlarda İnsan Kaynakları Genel Müdürleri görevden alınırken, Milli Eğitimde neden hiç kimse alınmadı?
  • İnsan kaynakları Genel Müdürünüzü Hüseyin Çelik mi getirmişti?
  • FETÖ/FDY Milli Eğitim Bakanlığında halen cirit atmıyorsa, bu uygulamaları kim yapıyor?
Trabzon’da Hasan Ali Yücel’in ve eski MEB Müsteşarı Bener Cordan'ın adını taşıyan okulların adları değiştirildi. AKP iktidarında 6 bakan değiştirildi, ama Hasan Ali Yücel 7 yıl bakanlık yapmıştır. Milli Eğitim tarihinin en önemli eğitimcilerinden biridir. Sadece Türkiye’nin değil Dünyanın da önemli bir değeridir. 1997 yılında, UNESCO Hasan Ali Yücel’in 100. doğum gününün Dünya da anılmasına karar vermiştir. Hem felsefeci hem de ÖĞRETMEN olan bir bakandır. Yücel döneminde birinci ve ikinci Maarif Şuraları toplanmış, İslam Ansiklopedisi, Sanat Ansiklopedisi, Osmanlı Tarih Deyimleri ve Türkçe, Fransızca Sözlük ve ansiklopediler basılmıştır. Türkiye’nin eğitim ve kültür hayatına büyük katkıların sunulduğu Yücel döneminde, eğitim-öğretimin tüm alanlarında önemli gelişmeler sağlanmıştır. Köy Enstitülerine de destek verip, gelişmeleri sağlanmıştır. Sayın Bakan, Bakanlıktaki hırsızlara, sözde internet sitesi sahiplerine, ihale takipçilerine dur deyin. Milli Eğitimimizin gururu olan HASAN ALİ YÜCEL’in adının yaşatıldığı Trabzon’daki HASAN ALİ YÜCEL İlkokulunun adının değiştirilmesi kabul edilemez. Artık, bu tür uygulamalardan vazgeçin."

Son Güncelleme: 07.09.2016 18:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15