Ek yerleştirme tercih kılavuzunda değişiklik

Ek yerleştirme tercih kılavuzunda değişiklik

27 Ağustos 2016 Cumartesi 13:48
Ek yerleştirme tercih kılavuzunda değişiklik

Üniversitelere ek yerleştirme tercihleri 26 Ağustos Cuma günü başladı. Ancak, geçen perşembe günü yayınlanan tercih kılavuzunda kontenjanı dolmasına rağmen bazı programların taban puanlarının yazılmadığı ortaya çıktı. ÖSYM ise cuma gecesi kılavuzda güncelleme yapıldığını açıkladı. Böylece taban puan hatası düzeltilmiş oldu.

Kaynak: Hürriyet

Bu yılki ek yerleştirme tercihleri kılavuzdaki taban puan hatası ile başladı. 25 Ağustos Perşembe günü yayınlanan kılavuzu inceleyen eğitimciler bazı hatalar tespit etti. İlk yerleştirme sonrasında ortaya çıkan sonuçlarla ek yerleştirme tercih kılavuzunu inceleyen uzmanlara göre bu hataların en önemlisi, 212 lisans programının kontenjanları dolmasına ve taban puanları oluşmasına rağmen puanlarının yazılmamasıydı. Ön lisansta ise 1.644 bölümün de taban puanı oluşmamasına rağmen kılavuzda taban puanın yer almasıydı.

YÖK de hatayı doğrulayarak düzeltileceğini açıkladı. 26 Ağustos Cuma akşamı ÖSYMyaptığı açıklama ile ek yerleştirme tercih kılavuzunda güncelleme yapıldığını duyurdu. ÖSYM’den yapılan açıklamada adayların 26 Ağustos tarihli kılavuzu dikkate almaları gerektiği belirtildi:

“Bu düzeltme nedeniyle tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, süresi içinde tercihlerini değiştirebilecekler. Adayların 26 Ağustos tarihli kılavuza dikkat etmeleri gerekiyor.”

Son Güncelleme: 27.08.2016 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15