TEİAŞ çalışanları da büyük risk altında!

TEİAŞ çalışanları da büyük risk altında!

22 Haziran 2016 Çarşamba 11:23
TEİAŞ çalışanları da büyük risk altında!
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TEİAŞ çalışanlarının Fiili Hizmet Zammı’ndan yararlanması için Kanun Teklifi verdi.
'TEİAŞ ÇALIŞANLARI BÜYÜK RİSK ALTINDA!'
Kanun teklifinin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:
"Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 40. maddesinde Fiili Hizmet Zammı kapsamına giren işyerleri ve bu işlerde çalışanlar belirtilmiştir. Kanun ne yazık ki; çok tehlikeli işler sınıfına giren işyerlerinin büyük bir kısmını kapsamasına rağmen, bu sınıfa giren TEİAŞ çalışanlarını kapsamamaktadır.
TEİAŞ çalışanları büyük risk altında çalışmaktadır. TEİAŞ arıza-bakım ve işletme ekiplerinde çalışanlar yüksek gerilim altında çalışmakta olup (36000-38000 volt arası) bu nedenle her an iş kazası riskiyle karşı karşıya kalmaktadır.
barış yarkadaş-2
Bu ekiplerde çalışanlar yılın 12 ayı rutin olarak yapmış oldukları arıza, bakım ve onarım çalışmalarından dolayı, zor çalışma şartları altında( sıcak, soğuk, kar, yağmur vb.) görevlerini yapmaktadırlar. TEİAŞ ekiplerinde çalışanların yapmış olduğu işler İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN TEHLİKE SINIFLARI TEBLİĞİNE göre (madde 40) ÇOK TEHLİKELİ İŞLER sınıfına girmektedir.
ÇOK TEHLİKELİ İŞLER sınıfına giren işyerleri ve çalışanlarının büyük bir kısmı FİİLİ HİZMET ZAMMI hakkından yararlanmakta olup, TEİAŞ çalışanları bu haktan mahrumdur. TEİAŞ çalışanları da Fiili Hizmet Zammı alan diğer çalışanlar kadar zorlu ve riskli işler yapmaktadır.
Kanun Teklimizle, büyük risk altında çalışan TEİAŞ çalışanlarının Fiili Hizmet Zammı alan diğer kapsamdaki işler/işyeri sınıfına alınması öngörülmüştür.”

Son Güncelleme: 22.06.2016 11:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15