Tanrıkulu'ndan Başbakan'a soru önergesi!

Tanrıkulu'ndan Başbakan'a soru önergesi!

30 Ekim 2016 Pazar 16:44
Tanrıkulu'ndan Başbakan'a soru önergesi!

CHP PM üyesi ve İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırımın yanıtlaması istemiyle meclis'te ssoru önergesi verdi. Tanrıkulu önergesinde, 17 Aralık 2013 tarihinden 15 Temmuz 2016 darbe girişimine kadar Bank Asya’da hesabı bulunan tüm Kamu Kurumları, üniversiteler, belediyeler, KİTler, BİTler, Kamu Ortaklıklarının tam listeleri nedir? diye sordu. Tanrıkulu'nun soru önergesi şöyle:

1- 15 Temmuz 2016 Darbe girişiminden sonra kapatılan ve el konulan her bir vakıf üniversitesinin, 17 Aralık 2013 tarihinden kapatıldığı tarihe kadar mütevelli heyeti üyelerinin isimlerinin tam listesi nedir?

 2- Darbe girişimine kadar olan süreçte istifa edenler var ise, bu kişiler kimlerdir ve istifa tarihleri nedir?

 3- 17 Aralık 2013 tarihinden 15 Temmuz 2016 darbe girişimine kadar Bank Asya’da hesabı bulunan tüm Kamu Kurumları, üniversiteler, belediyeler, KİTler, BİTler, Kamu Ortaklıklarının tam listesi nedir? Hesaplar kapanana kadar hesap büyüklükleri nasıldı? Hesap kapanış tarihleri nedir?

 4- 17 Aralık 2013 tarihinden 15 Temmuz 2016 darbe girişimine kadar By-Lock haberleşme programını kullananlardan siyasi kimliğe sahip olanlardan kaçı eski/yeni Bakan, eski/yeni Milletvekili, eski/yeni Büyükşehir, İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanı, eski/yeni Belediye Meclis Üyesi, eski/yeni İl Genel Meclisi Üyesi, eski/yeni Siyasi Parti Genel Merkez, İl, İlçe, Belde, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesidir?  İlgili kişilerin siyasi partilere göre dağılımı nasıldır?

 5- 17 Aralık 2013 tarihinden 15 Temmuz 2016 Darbe girişimine kadar Eagle haberleşme programını kullananlardan siyasi kimliğe sahip olanlardan kaçı eski/yeni Bakan, eski/yeni Milletvekili, eski/yeni Büyükşehir, İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanı, eski/yeni  Belediye Meclis Üyesi, eski/yeni İl Genel Meclisi Üyesi, eski/yeni Siyasi Parti Genel Merkez, İl, İlçe, Belde, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesidir? İlgili kişilerin siyasi partilere göre dağılımı nasıldır?

Son Güncelleme: 30.10.2016 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15