TTB, Sağlık Bakanı Koca'dan Dilekçeyle Randevu İstedi

Türk Tabipleri Birliği (TTB), dördüncü doz aşı randevularına ilişkin kararın nasıl alındığını ve Covid-19 salgının seyrini konuşmak amacıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan dilekçeyle randevu talep etti. TTB’nin dilekçesinde, “İki doz aşılanma oranlarını da arttırmaya çalıştığımız bu dönemde kafa karışıklığına yol açarak aşı tereddüdünü de artıracağını düşündüğümüz bu kararların, yürütülen çalışmalarda elde edilen sonuçlar ile ayrıntılı ve şeffaf bir biçimde tarafımız ve kamuoyu ile paylaşılması talebimizi iletiriz” denildi.

24 Ağustos 2021 Salı 14:24
TTB, Sağlık Bakanı Koca'dan Dilekçeyle Randevu İstedi

TTB, Fahrettin Koca’ya gönderdiği iki ayrı dilekçeyle Koca’dan randevu istedi. TTB, dördüncü doz aşılara ilişkin dilekçesinde şunları kaydetti:

“Bakanlığınız tarafından 16.08.2021 tarihinde Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan karara göre; iki doz inaktif aşının ardından bir doz mRNA aşısı yaptıran sağlık çalışanlarına ve öncelikli gruplara tercihen dördüncü doz aşı randevuları tanımlanmıştır.

Bakanlığınız tarafından alınan kararların hangi bilimsel verilere dayandığına ilişkin sorular gerek tarafımıza gerekse de üyelerimize yöneltilmektedir. İki doz aşılanma oranlarını da arttırmaya çalıştığımız bu dönemde kafa karışıklığına yol açarak aşı tereddüdünü de artıracağını düşündüğümüz bu kararların, yürütülen çalışmalarda elde edilen sonuçlar ile ayrıntılı ve şeffaf bir biçimde tarafımız ve kamuoyu ile paylaşılması talebimizi iletir, saygılar sunarız.”

"HANGİ ÖNLEMLERİN ALINACAĞINI ÖĞRENMEK VE PAYLAŞMAK GÖREVİMİZDİR"

Salgının seyri, göçmenlerin aşılanması ve sel felaketinin yaşandığı bölgelerde alınacak önlemler için yazılan ikinci dilekçede ise şöyle denildi:

"Bugüne dek görüşme taleplerimize tarafınızdan yanıt verilmese de meslektaşlarımıza ve yurttaşlarımıza duyduğumuz sorumluluk nedeniyle önümüzdeki süreçte okullarda, iş yerlerinde, toplu taşımada hangi önlemlerin alındığını; aşılama sürecinde hangi aşamada olduğumuzu öğrenmek ve kamuoyuyla paylaşmak, meslek örgütü olarak görevimizdir.

Salgının geldiği bu aşamada konuşulması gereken bir başka sorun ise ülkemize giriş yapan göçmenler, bu göçmenlerin aşılanması için alınması gereken önlemlerdir. Bunun yanı sıra göçmenlerin geldikleri ülkelerde polio (çocuk felci) gibi Türkiye’de eradike edilmiş hastalıkların varlığı ve bu ülkelerde yaşanan sorunlar nedeniyle çocukluk çağı aşılamalarında sınırlılık ve gelenlerin çocukluk çağı aşılanması belirlenerek aşıların tamamlanmasına yönelik yapılacakların planlanmasıdır.

Ayrıca TTB olarak sellerin yaşandığı bölgelerde ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarına yönelik olarak Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmetleri Kolumuzla hazırladığımız bilgi notu ve bu bilgilerin meslektaşlarımızla yaygın olarak paylaşımının önemli olduğunu düşünüyoruz.”

Son Güncelleme: 24.08.2021 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15