Ahmet Şık: Cemaat’e destek veren Erdoğan da yargılanmalı!

Ahmet Şık: Cemaat’e destek veren Erdoğan da yargılanmalı!

21 Eylül 2016 Çarşamba 12:24
Ahmet Şık: Cemaat’e destek veren Erdoğan da yargılanmalı!

Odatv davasının bugünkü duruşmasında söz alan gazeteci Ahmet Şık, soruşturmayı yürüten Gülen cemaati mensubu polis, hâkim ve savcıların tutuklu ya da firari olduğunu hatırlattı, "Bu cemaate destek veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da yargılanmalı" dedi. Mahkeme başkanı ise bu sözlerin mahkemenin konusu olmadığını ifade ederek, tutanağa geçmedi. Bunun üzerine tartışma yaşandı.

İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, 13 sanıklı Odatv Davası’na bugün devam edildi. Duruşmada gergin anlar yaşandı. Davanın sanıklarından gazeteci Ahmet Şık söz alarak, soruşturmayı yürüten Gülen Cemaati mensubu polis, hakim ve savcıların tutuklu ya da kaçak olduğunu hatırlattıktan sonra bu Cemaat’e destek veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da yargılanması gerektiğini söyledi. Mahkeme başkanı ise bu sözlerin mahkemenin konusu olmadığını ifade ederek, tutanağa geçmedi. Bunun üzerine tartışma yaşandı. Ahmet Şık’ın avukatı Can Atalay söz alarak, Şık’ın sözlerinin tutanağa geçirilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Erdoğan’ın adı tutanağa geçirildi. YALÇIN KÜÇÜK: "DARBE TEŞEBBÜSÜ DİYORSUNUZ, DARBE OLMUŞ GİBİ YÖNETİYORSUNUZ" Bu tartışma sonrasında davanın bir diğer sanığı Prof. Dr. Yalçın Küçük söz aldı. Alaylı bir hukukçu olduğunu söyleyen Yalçın Küçük, kendisini yargılayan hakimlerin Yargıtay'a gittiğini hatırlattıktan sonra, "Eskiden Yargıtay'a ben hakim gönderirdim. Şimdi beni aştı. Tayyip Bey gönderiyor." dedi. 1959 yılında da yargılandığını gösteren gazete kupürlerini sunan Yalçın Küçük, "Darbe teşebbüsü diyorsunuz, darbe olmuş gibi yönetiyorsunuz. Böyle şey olmaz. Öğrenciliğimde de 1 numaraydım. Bu davalarda da hep 1 numara sanığım" dedi. NEDİM ŞENER: "BU TİYATROYA SON VERİN" Davanın sanıklarından Coşkun Musluk söz alarak davadaki hukuksuzlukları anlattı. Davadaki dijital dosyalarla hukuken yargılama yapılamayacağını söyleyen Musluk, 5 seneyi aşan yargılamanın artık sonlandırılması gerektiğini söyledi. Dava sanıklarından gazeteci Nedim Şener ise söz alarak, bu davanın ilk günü "Tiyatroya hoşgeldiniz" dediğini hatırlatarak, "Bu tiyatroya son verin" dedi.

Son Güncelleme: 21.09.2016 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15