AKP'li milletvekillerinden Erdoğan'a: ''Yanınıza yaklaşamıyoruz''

İstişare toplantısına katılan AKP'li vekiller Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "İl gezilerinde ilin milletvekili olarak sizin yanınıza yaklaşamıyoruz. Ya bariyer çekiyorlar ya da otobüse almıyorlar" dedi.

12 Temmuz 2019 Cuma 12:49
AKP'li milletvekillerinden Erdoğan'a: ''Yanınıza yaklaşamıyoruz''

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın dün gerçekleştirdiği milletvekilleri ile istişare toplantısında bazı vekillerin "İl gezilerinde ilin milletvekili olarak sizin yanınıza yaklaşamıyoruz. Ya bariyer çekiyorlar ya da otobüse almıyorlar. Korumalarınıza soruyoruz, Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatı diyorlar" demesi dikkat çekti. Vekiller bakanlara da ulaşamadıklarını söyledi. Ayrıca toplantıda Erdoğan "Cumhur İttifakı sürecektir, herkes de bu iradeye uygun hareket etsin" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Ali Babacan'ın parti kuracağı tartışmalarına ilişkin de “Daha öncekiler hüsrana uğradı, bunları da aynı son bekliyor” dedi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, 20’ye yakın milletvekilinin söz aldığı toplantıda Erdoğan seçim sonuçlarını değerlendirdi ve milletvekillerinden gelen görüşlere cevap verdi.

"BU DAVAYA İNANAN HİÇBİR ARKADAŞIMIN BUNLARA PRİM VERECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Bazı vekillerin yeni partiye ilişkin AKP istifalar olabileceği ve Babacan'ın ekibinin buna ilişkin görüşmeler yürüttüğü iddialarını gündeme getirmesi üzerine Erdoğan şunları söyledi:

"Kimlerle görüşüyorlarmış, ben kimseyi duymadım. Sizin aranızdan duyan var mı? (Milletvekillerinden ‘yok’ cevabını alınca) Daha önce de buna benzer şeyler yaşandı. Hepsi hüsrana uğradı. Kim hatırlıyor şimdi onları? Hepsi unutuldu gitti. Bunları da aynı son bekliyor. Ben bu davaya inanan hiçbir arkadaşımın bunlara prim vereceğini düşünmüyorum. Biz birlik beraberliğimizi koruyacağız.”

"CUMHUR İTTİFAKI SÜRECEKTİR"

Erdoğan, MHP ile ittifak konusunda da “Sağda solda bazı arkadaşlarımız bu ittifakın bize zarar verdiğini söylüyormuş. Burada da dile getirenler oldu. Benim de kulağıma gelen şeyler oldu. Biz MHP ile ittifak konusunda bir karar aldık. Bu kararımız sürüyor. Kimse de ittifak ruhuna aykırı bir tutum içine girmesin.  Biz birlikte bir karar verdik ve uyguluyoruz. Bazen zarar olarak gördüğünüz şeyler aslında faydalı sonuçlar ortaya çıkarır. Cumhur İttifakı sürecektir, herkes de bu iradeye uygun hareket etsin” dedi.

"SEÇİM SONUÇLARINA TAKILIP KALMAYIN"

Yerel seçim sonuçlarına da değinen Erdoğan “Seçimlerden büyük bir başarı ile çıktık. Ankara ve İstanbul gibi sembol yerlerde belediye başkanlıklarını kaybetmiş olabiliriz ama Türkiye genelinde zafer yine bizim olmuştur. Siz de artık seçim sonuçlarına takılıp kalmayın. Biz elbette ki, istişarelerimizi, değerlendirmelerimizi yapacağız. Hatalarımızı eksiklerimizi tespit edeceğiz. Teşkilatlarımızla değerlendireceğiz. Milleti dinleyeceğiz ve önümüze bakacağız. 2023 seçimlerine daha güçlü gireceğiz” dedi.

"KORUMALARI AŞAMIYORUZ"

Toplantıda, bazı vekillerinin “İl gezilerinde ilin milletvekili olarak sizin yanınıza yaklaşamıyoruz. Ya bariyer çekiyorlar ya da otobüse almıyorlar. Korumalarınıza soruyoruz: Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatı diyorlar” şeklindeki sözleri üzerine Erdoğan şunları söyledi:

“Kesinlikle benim böyle bir talimatım yok. Milletvekili bana yaklaşamayacaksa kim yaklaşacak? Asla böyle bir şey yok. Ben kimseye talimat falan vermedim. Buna benzer bir durumla karşılaşırsanız, gerekirse Süleyman Bey’i (Soylu) arayın, hatta direkt beni arayın. Anında gerekeni yaparım.”

"BAKANLARA ULAŞAMIYORUZ, BÜROKRASİYİ AŞAMIYORUZ"

Bazı milletvekillerinin bakanlara ulaşamadıkları ve bürokrasiyi aşamadıklarına yönelik açıklamalarına da Erdoğan, “Evet, bu konuda bazı aksaklıklar var. Diğer milletvekilleri de gündeme getirdi. Onlara da söyledim. İşleyiş konusundaki aksaklıkları aşmak için gayret gösteriyoruz. Tespitler yapılıyor. Nerede ne yapacağımızı kısa sürede belirleyeceğiz” cevabını verdi.

Son Güncelleme: 12.07.2019 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15