Ankara'da flaş karar! Artık o parkta eylem yasak!

Ankara'da flaş karar! Artık o parkta eylem yasak!

06 Ekim 2016 Perşembe 21:31
Ankara'da flaş karar!  Artık o parkta eylem yasak!

ANKARA Valiliği kentte birçok gösteri ve eyleme sahne olan Abdi İpekçi Parkı ile Sıhhiye’deki Sağlık Bakanlığı önündeki meydanı eylem ve gösterilere yasakladı. Valilikten konu ile ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“İlimizde basın açıklaması adı altında kitlesel katılımlarla, yaya ve araç trafiği akışını engelleyecek şekilde, ses ve gürültü kirliliği oluşturan ve kamu düzenini bozucu nitelikte eylem ve etkinliklerin düzenlenmek istenildiği görülmektedir. Bu nedenle,Ankara İlinde kamu düzeni, kamu esenliği ve güvenini sağlamak açısından Valiliğimizce basın açıklamalarının kullanımına ilişkin bazı tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür.

Ankara İli sınırları içinde; huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla; 1. 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi ile 66 ncı maddesi, 2. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, 3. 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu, 4. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 02.12.2012 tarih ve İçişleri Bakanlığı Genelge No:2012/64 (EGMGenelge No: 2012/99) sayılı ve basın açıklamaları konulu genelgesinin 3 üncü maddesinde yer alan hükümler çerçevesinde; Mithatpaşa Caddesi No:3 Sıhhiye adresindeki Sağlık Bakanlığı önünde bulunan alanın halkın yaya olarak yoğun şekilde kullandığı yer olması, basın açıklamasına katılan grup veya şahıslar ile yayalar arasında sözlü veya fiziksel istenmeyen olayların yaşanması, Abdi İpekçi Parkıistikametinden gelen yayaların basın açıklaması yapan grup veya şahıslarla karşı karşıya gelmemek için Atatürk Bulvarı üzerinden Mithatpaşa Caddesine geçmek istemeleri nedeniyle araç trafiğinin engellenmesi hususları göz önüne alınarak; Mithatpaşa Caddesi No:3’te bulunan Sağlık Bakanlığı önündeki üstgeçitten başlayarak kuzeye Sıhhiye Köprüsü istikametine doğru Abdi İpekçi Parkının Sağlık-1 Sokak girişine kadar olan alanında basın açıklaması yapılması yasaklanmıştır.

Yasağa uyulmadığının tespiti halinde ilgili kolluk kuvveti tarafından Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak ve ilgili mevzuat hükümlerine göre de yasal işlem yapılması sağlanacaktır. Yukarıda belirtilen emir ve yasaklara uymayanlar hakkında fiilleri ile ilgili olarak kanunlarda özel bir hüküm bulunmadığı takdirde, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C ve 66. madde hükümleri gereği ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri uyarınca işlem yapılacaktır.”

Son Güncelleme: 06.10.2016 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15