Aziz İhsan Aktaş davasının karar duruşmasının 14’üncü günü başladı

Aziz İhsan Aktaş suç örgütü iddiasıyla açılan ve İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri’de yeni inşa edilen duruşma salonunda görülen, 7’si tutuklu 200 sanıklı davanın karar duruşmasının 14’üncü günü başladı.

07 Temmuz 2026 Salı 11:43
Aziz İhsan Aktaş davasının karar duruşmasının 14’üncü günü başladı

İş insanı Aziz İhsan Aktaş’ın liderliğini yaptığı iddia edilen “çıkar amaçlı suç örgütü” ile bazı belediye başkanlarına rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği iddiasıyla 7’si tutuklu 200 kişi hakkında İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava devam ediyor.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara ve Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin tutuklu olmak üzere 7 CHP’li belediye başkanının yargılandığı davanın karar duruşmasının 14’üncü günü, Silivri’de yeni inşa edilen duruşma salonunda başladı.

Salona özel bir kısımdan girdiği için “VIP sanık” tepkilerine neden olan tutuksuz sanık Aktaş duruşmaya katılırken tutuklu sanıklardan ise yalnızca Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan katıldı. Duruşmada ilk olarak Serdar Ocak’ın avukatı savunma yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.