Canlı bomba 600 bin lira para ödüllüymüş!

Canlı bomba 600 bin lira para ödüllüymüş!

17 Ekim 2016 Pazartesi 11:29
Canlı bomba 600 bin lira para ödüllüymüş!

Gaziantep'te dün DEAŞ’ın hücresine yapılan bir operasyonda canlı bomba Mehmet Kadir Cebael’in kendini havaya uçurmasıyla 3 polis şehit oldu. 10 Ekim Ankara Gar eyleminin sanıklarından olan Cebael’in başına İçişleri Bakanlığı tarafından 600 bin lira para ödülü konulduğu ortaya çıktı.

Hürriyet'ten İdris Emen'in özel haberine göre; 10 Ekim’de Ankara Gar saldırısı sonrasında hazırlanan iddianamenin 12. sanığı olan Mehmet Kadir Cebael örgütün üst düzey yöneticileri arasında yer alıyordu.

Saldırı sonrasında örgütün Gaziantep’teki bir hücresine yapılan baskında Cebael’e ait parmak izleri ortaya çıktı. Polisten kaçan Cebael hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Örgütün Gaziantep sorumlusu olarak bilinen Yunus Durmaz’ın bilgisayarında bulunan belgelerde Cebael’le ilgili bilgiler yer alıyordu.

Ankara iddianamesinde Cebael ile ilgili şu ifade kullanıldı: ''Belgeler incelendiğinde; ŞüphelininDEAŞ Silahlı Terör Örgütünden, Yunus Durmaz'dan düzenli maaş aldığı, 3056.docx isimli belgeye göre şüphelinin eylem yapılacak hedefe malzeme hazırlıkları yapmak, ameli (eylemi)  yapacak olanlara patlayıcı devresi vermekle görevlendirildiği, YeniMicrosoft Office Word Belgesi.(8).DOCX isimli belgeye göre mütefeccirat (bomba ve patlayıcı) işlerinde görevlendirildiği anlaşılmıştır. Güvenlik kamera görüntüleri izleme tutanağı ve dijital materyallerden elde edilen belgeler incelendiğinde, şüphelinin herkesin giremediği örgütün hücre evine girme yetkisinin olduğu ve eylem yapılacak hedefe malzeme hazırlıklarını yapmak ve ameli (eylemi) yapacak olan kişilere patlayıcı devresini vermekle görevlendirildiği anlaşılmıştır.’’

10 Ekim Ankara Gar saldırısının faillerinden olan Mehmet Kadir Cebael, İçişleri Bakanlığı tarafından geçen yıl hazırlanan ‘terörle arananlar’ ihbar sitesindeki ‘turuncu’ listede yer alıyordu. Cebael’in başına bakanlık tarafından 600 bin lira para ödülü konuşmuştu.

Son Güncelleme: 17.10.2016 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15