Erdoğan: Dünyanın en büyük 13’üncü ülkesiyiz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye G-20'nin önemli bir üyesidir. Satın alma paritesine göre dünyanın en büyük 13’üncü ülkesiyiz. Ekonomimiz küresel şoklara karşı dayanıklıdır. Bölgedeki istikrarsızlıklara rağmen ekonomimizi her sene yüzde 5 büyüttük" dedi.

21 Şubat 2022 Pazartesi 21:45
Erdoğan: Dünyanın en büyük 13’üncü ülkesiyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Senegalde düzenlenen Türkiye-Senegal İş Forumunda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal ile ilişkilerin mükemmel düzeyde ilerlediğini ve ticari hacim hedefine ulaşıldığını belirterek, “Senegal-Türkiye İş Forumunun ülkelerimiz ve siz müteşebbislerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Türkiye ile Senegal, aralarındaki fiziki mesafenin aksine birbirlerine daima çok yakın olmuşlardır. Batı Afrika’da kilit öneme sahip Senegal’le ilişkilerimizin mükemmel düzeydeki seyrinden memnuniyet duyuyoruz. Bugüne kadar imzaladığımız anlaşmalar, ilişkilerimizin ahdi altyapısını güçlendirerek, sizlere yatırımlarınız için elverişli bir zemin hazırlıyor. Sayın Cumhurbaşkanıyla 2018 yılındaki ziyaretim sırasında müştereken belirlediğimiz 400 milyon dolar ticaret hacmi hedefine hamdolsun ulaştık. Şimdi hedefimiz, 1 milyar dolar. Ortak gayretlerimizle bu rakama da kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

“SALGINA RAĞMEN TİCARET HACMİ YÜZDE 42 ARTTI”

Erdoğan, salgının etkilediği küresel ekonomiye rağmen Senegal’le ticaret hacminin yüzde 42 artış gösterdiğinin altını çizerek, şunları söyledi;

*Salgın şartlarına rağmen ticaret hacmimiz bir önceki yıla göre yüzde 42 artışla 540 milyon dolar seviyesine erişti. Bu tarihi başarının elde edilmesinde emeği, katkısı, çabası olan siz müteşebbislerimizi canı gönülden tebrik ediyorum.

*Ziyaretim vesilesiyle imzalayacağımız anlaşmalarla mevcut ahdi yapımızı tahkim edeceğiz. İnşallah bu ivmeyi kaybetmeden, önümüzdeki dönemde çok daha süratle hedeflerimize doğru yürüyeceğiz. Değerli misafirler, Türk müteahhitlik firmaları, Afrika Kıtasının dört bir köşesinde tüm zorluklara rağmen son derece başarılı projelere imza atıyorlar.

*Bu projeler, yerel istihdamı destekleyerek kalkınmaya ve altyapı imkanlarının gelişimine önemli katkıda bulunuyor. Firmalarımızın Senegal’de özellikle yükselen Senegal planında aktif rol almasından gurur duyuyoruz.

*Türk şirketleri bugüne kadar Dakar Havalimanı, Dakar Spor Kompleksi, Dakar EXPO Merkezi, Uluslararası Hal ve TIR Parkı gibi büyük projeleri başarıyla tamamladılar. Kardeşim Sall’le açılışını yapacağımız 50 bin kişilik Dakar Olimpik Stadyumu da Summa tarafından 2 yıl gibi kısa bir sürede inşa edilmiştir.

*Türkiye-Senegal iş birliğinin nişanesi niteliğindeki bu yapının inşasında bin Senegalli kardeşimize istihdam imkanı sağlamıştır. Kardeşim Mack Sallle ilişkilerimizin geliştirilmesi hususunda ortak irademiz ve bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projeler, gelecekte birlikte başaracağımız işlerin de teminatıdır.

Son Güncelleme: 21.02.2022 21:46
Anahtar Kelimeler:
Erdoğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15