Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani telefonda görüştü.

05 Ocak 2020 Pazar 10:15
Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani telefonda görüştü. Ruhani telefon görüşmesinin ardından açıklama yaptı. Ruhani, "Birlikte ABD'nin saldırganlığına karşı koymazsak, bölgeyi büyük tehlikeler bekliyor. Mantıksız eylemlere karşı koymalıyız, saldırgana karşı sessiz kalmak, onu daha da cesaretledirir" dedi. 

Ruhani, 'General Süleymani, son yıllarda mücadele alanında nasıl büyük görevler üstlenmiştir. ABD'nin bu işi çok yanlıştı. ABD, Irak'ın egemenliğini ihla ederek bu ülke topraklarında terör eylemi yaptı ve bu Irak'ın bağımsızlığını ayaklar altına almak demektir' ifadesini kullandı.

Görüşmenin sonunda Suriye konusuna da değinen Ruhani, 'İran, Türkiye ve Suriye başkanları olarak Suriye'de krizin sonlandırılması çabalarımızı artırmalıyız. Tahran'da sizi görmekten mutluluk duyarım' dedi.

Cumhurbaşkanılığı İletişim Başkanlığı ise, Erdoğan'ın, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih ile telefonda görüşmesinde, bölgedeki son gelişmeler ve ikili ilişkilerin ele alındığını duyurdu.

(Anka)

Son Güncelleme: 05.01.2020 10:19
Anahtar Kelimeler:
ErdoğanİranABDRuhani
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15