HDP Şemdinli için hangi açıklamayı yaptı

HDP Şemdinli için hangi açıklamayı yaptı

09 Ekim 2016 Pazar 20:11
HDP Şemdinli için hangi açıklamayı yaptı

"Hükümeti savaş politikalarından vazgeçmeye çağırıyoruz, biz biz barış ve çözüm konusunda  üzerimize düşen her türlü sorumluluğu almaya hazırız." Halkların Demokratik Partisi yazılı bir açıklama yaparak Şemdinli saldırısından büyük üzüntü duyduğunu bildirdi. HDP MYK'sı adına yapılan açıklama şöyle:

"Bugün Şemdinli'de gerçekleşen patlama sonrasında 18 insanımızı yitirdik. Can kayıplarından büyük üzüntü duyuyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ailelerine başsağlığı; yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gittikçe derinleşen çatışma ve savaş ortamı her geçen gün yeni acılar yaratmaktadır. Her barış çağrısına, çabasına ve girişimine karşı savaş politikalarını yükselterek, gerginlik ve kutuplaşmayı arttırarak cevap veren siyasi iktidar ortaya çıkan bu acı tablonun en doğrudan sorumlusudur. Partimiz, nereden ve kimden gelirse gelsin her türlü şiddete karşıdır ve bu ilkesel duruşundan asla taviz vermemektedir. Yaşanan tüm acılardan ve bu savaşın yarattığı yıkımdan tek çıkış yolu kalıcı barışı bir an önce tesis etmektir. Bir kez daha vurguluyoruz ki, bizler barış ve çözüm konusunda üzerimize düşen her türlü sorumluluğu almaya hazırız. Bu ülkenin insanları bu acıları yaşamayı hak etmiyor. Kalıcı bir barış ortamı için herkes üzerine düşeni yapmalı, sorunlarımızı konuşarak, müzakere ederek çözme yönünde adımlar atılmalıdır.

Halkların Demokratik Partisi, Merkez Yürütme Kurulu"

 

Son Güncelleme: 09.10.2016 20:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15