HDP'li vekile müebbet hapis istemi!

HDP'li vekile müebbet hapis istemi!

23 Kasım 2016 Çarşamba 13:30
HDP'li vekile müebbet hapis istemi!

Dokunulmazlığı kaldırılan ve halen yurt dışında bulunan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlardan ağırlaştırılmış ömür boyu ve 48 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

cenaze

3 sayfalık iddianame Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı. İddianamede Öztürk’ün, terör örgütü propagandası yaptığı, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya çalıştığı, yasaya aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenlediği, yönettiği ve ve bunların hareketlerine katıldığı, silahlı terör örgütüne üye olduğu gerekçebişye hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu ve 48 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, PKK terör örgütünün yapısı ve eylemlerine de yer verildi. Milletvekili Öztürk’ün Tunceli’de güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda etkisiz hale getirilen PKK’lı terörist Sıdıka Yıldız’ın Başkale İlçesi’ndeki cenazesine katılarak tabutunu taşıdığı ve bunun terör örgütü mensubunun eylemini öven bir hareket olarak değerlendirildiğine dikkat çekildi.

Milletvekili Öztürk’ün ayrıca 17 Şubat 2015’te Ankara’da Merasim Sokak’ta aralarında asker ve sivillerin de bulunduğu 29 kişinin şehit olduğu bombalı saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı terörist Abdulbaki Sömer’in taziyesine katıldığı belirtildi.

Milletvekili Öztürk’ün taziyeye katılarak terörist Abdulbaki Sömer’in gerçekleştirdiği terör eylemine olan desteğini göstermek, saldırıyı kutsamak amaçlı milletvekilli sıfatı ve sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekilde bilerek ve isteyerek hareket etmek suretiyle terör örgütü propagandası yapmak suçunu işlediği ifade edildi.

Hakkında tutuklamaya yönelik arama kararı verilen Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk’ün, hala yurt dışında bulunduğu kaydedildi.

Son Güncelleme: 23.11.2016 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15