İsrail, Madleen’deki 12 aktivisti sınır dışı etti, Greta Thunberg’in İsveç dönüşündeki fotoğraflarını paylaştı

 İsrail, Madleen yelkenlisinde aralarında Greta Thunberg ve iki Türk vatandaşının da bulunduğu ve "selfie yat yolcuları" olarak nitelendirdiği 12 kişilik aktivist grubunu sınır dışı etti. Ben Gurion Havalimanı’na getirilen aktivistlerden bazıları ülkelerine dönerken, sınır dışı belgelerini imzalamayı reddedenlerin yargıya sevk edildiği belirtildi. İsrail Dışişleri Bakanlığı, Thunberg'in İsveç’e gidişine ilişkin fotoğraflar paylaştı.

10 Haziran 2025 Salı 11:04
İsrail, Madleen’deki 12 aktivisti sınır dışı etti, Greta Thunberg’in İsveç dönüşündeki fotoğraflarını paylaştı

İsrail Dışişleri Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabı üzerinden bu sabah erken saatlerde yaptığı açıklamada, Madleen yelkenlisinde aralarında Greta Thunberg ve iki Türk vatandaşının da olduğu 11 aktivist ve bir aktivistin İsrail'den ayrılıp ülkelerine dönmek üzere Ben Gurion Havalimanı'na ulaştığını açıklamıştı.

12 kişilik aktivist grubunun "selfie yat yolcuları” olarak nitelendirildiği açıklamada, yolcularından bazılarının önümüzdeki birkaç saat içinde ayrılmasının beklendiği kaydedilmişti. Açıklamada, “Sınır dışı belgelerini imzalamayı ve İsrail'i terk etmeyi reddedenler, İsrail yasalarına göre sınır dışı edilmelerine izin verilmesi için yargı makamına çıkarılacak. Yolcuları havaalanında ülkelerinin konsolosları karşıladı” denilmişti.

Bunun üzerine Bakanlık, daha sonra 22 yaşındaki aktivist Greta Thunberg’in İsveç’e gitmek üzere uçağa bindiği fotoğrafları paylaştı. Açıklamada, “Greta Thunberg, İsveç'e gitmek üzere İsrail'den ayrılıyor” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.