Kapatılan hastanelerdeki elektronik eşyalar “hurdaya” ayrılmış!

Şehir hastanesi için kapatılan kamu hastanelerindeki 2-3 yıllık bilgisayar ve televizyonlar “hurdaya” ayrıldı. Elektronik eşyaların akıbeti belli değil.

18 Kasım 2021 Perşembe 09:47
Kapatılan hastanelerdeki elektronik eşyalar “hurdaya” ayrılmış!

Sayıştay raporuna göre, şehir hastanesi için kapatılan kamu hastanelerindeki 2-3 yıllık bilgisayar ve televizyonlar “hurdaya” ayrıldı. Elektronik eşyaların akıbeti belli değil.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre; Sayıştay’ın Sağlık Bakanlığı’na ilişkin 2019-2020 yılı raporlarında, kapatılarak Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne taşınan kamu hastanelerindeki eşyanın hurdaya ayrılmasına ilişkin 'usulsüzlükler' yer aldı. Buna göre, üretim yılı 2016 ve 2017 olan bilgisayar, televizyon gibi dayanıklı eşya 2019’da “hurdaya” ayrıldı. Raporda 2-3 yıllık bilgisayarlar için “kullanım sonucu yıpranmış ve hurdalaşmış” denildiği belirtildi. 

Sayıştay’ın 2019 yılı raporunda, kapatılan hastanelerdeki bazı cihazlara, kullanılabilir durumda olduklarına ilişkin teknik raporlar hazırlanmadan “hurda” denildiği, teknik raporlarının da “belge eksikliğini” gidermek amacıyla sonradan hazırlandığı belirtildi. Bazı cihazların ise hiçbir teknik rapor hazırlanmadan hurdaya ayrıldığı kaydedildi.

Raporda “Hurda işlemlerinin kayıp ve çalıntı riskini ortadan kaldıracak, tam ve doğru bir raporlama sistemiyle takibi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. Raporda, hurdaya ayrılmada yaşanan bu sorunun “plansızlıktan” kaynaklandığı da vurgulanarak “Sorunların birçoğunun, taşınan hastanelerdeki tasfiye süreçlerine ilişkin prosedürlerin belirlenmemiş olması, taşınma iş ve işlemlerinin önceden iyi planlanmamış olmasından kaynaklandığı düşünülmektedir” yorumuna yer verildi. Raporda kamu kaynaklarının verimli kullanılması gerektiğine de dikkat çekildi. 

Son Güncelleme: 18.11.2021 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15