Küfür Soruşturmasında 5'i Çocuk 41 Kişi Gözaltına Alındı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasıyla sonuçlanan 19 Mart operasyonlarından sonra başlatılan Saraçhane buluşmalarının 6. gecesinde binlerce kişi arasında duyulan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın annesini hedef alan küfürle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 5'i çocuk 41 kişi gözaltına alındı.

25 Mart 2025 Salı 10:55
Küfür Soruşturmasında 5'i Çocuk 41 Kişi Gözaltına Alındı

Konuyla ilgili gece yarısı bir açıklama yapan İçişleri Bakanı küfürle ilgili 'provokatörlerin' yakalandığını duyurdu. Savcılık kaynakları da başlatılan soruşturma kapsamında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "görevli memura mukavemet" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla gözaltıların yapıldığını belirtti. Operasyonlar çerçevesinde 5'i suça "sürüklenmiş çocuk (SSÇ)" olmak üzere 41 kişi gözaltına alındı.

Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.