Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Adaylığı ile İlgili İlk Kez Konuştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın kendisini Cumhurbaşkanlığı’na aday gösterebileceklerine ilişkin açıklamasıyla ilgili “Ben siyasetin içinde bir insan değilim. Kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Bu şekilde de devam edeceğim. Açıklamalar, benim rızamın dışında, bilgim dışında. Ben de görevimin başındayım” dedi.

11 Nisan 2022 Pazartesi 12:42
Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Adaylığı ile İlgili İlk Kez Konuştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. İYİ Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyaretin ardından Akşener ve Yavaş basın toplantısı düzenledi. Akşener, şöyle konuştu:

 “Sayın Mansur Yavaş, 3 yılı 31 Mart’ta dolduğu için mayıs ayında ‘üç yılda ne yaptık ne ettik, hangi hizmetleri, nasıl yaptık’ deyip hesap verme adına bir çalışma planlamış, bizi de beni ve partimizdeki arkadaşlarımızı davet etmek üzere bizi ziyaret etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Belediye Meclis üyesi arkadaşımız, Grup Başkanı arkadaşımızla birlikte kendisine çok teşekkür ediyorum. Elbette o davete icabet edeceğiz ve başarılı çalışmalarının, sosyal belediyecilik anlayışının Türkiye’de nasıl olması gerektiğini somut olarak gösteren, hem pandemide hem bu ekonomik zorluklar yaşanan şu dönemde yoksulun, zorda olanın yanında olarak belediye kaynaklarını çarçur etmek yerine birilerinin cebine doldurmak yerine fakir fukaranın, yoksulun yanında olarak onların nefes almasını sağlayarak somut adımlar atıp, sosyal belediyecilik nasıl olmalıdır herkese göstermiş bir belediye başkanımız. Dolayısıyla, bu çalışmalarını sizlerle, bizlerle paylaşacak. Çok teşekkür ediyorum bu nezaketi için. Sağ olsun, var olsun biz de icabet edeceğiz.”

“YAPTIKLARIMIZIN, YAPAMADIKLARIMIZIN NELER OLDUĞUNU ANLATIP BİR DE BU ÜÇ YILIN HESABINI VERMEK İSTİYORUZ”

Akşener’in ardından söz alan Yavaş da şu açıklamaları yaptı:

“Bildiğiniz gibi 8 Nisan 2019’da devralmıştık. 8 Nisan 2022’ye geldik. Önümüzde 2 yıl daha var ama biz, alışkanlık yaptırıp, yaptıklarımızın, yapamadıklarımızın neler olduğunu anlatıp bir de bu üç yılın hesabını vermek istiyoruz. Öncelikli olarak tabii ki seçilmemizde katkıları olan Millet İttifakı’nın sayın genel başkanlarının hepsini davet edip o gün sizlerin de huzurunda, Ankara’da 3 yılda zihniyet olarak neler değişti, neler yapıldı, neler yapılmadı engellemeler oldu mu? Olduysa hangi konularda oldu? Bundan sonraki 2 yılı da hangi süreçte neler yaparak tamamlayacağımız konusunda güzel bir açıklama yapacağız. Ankara halkının bunları duyup varsa beklentileri mutlaka onlar bize, şunları da yetiştirin diyecektir. Bunların güzel bir tanıtımı yapılacak o gün ve sayın genel başkanımız da bu nedenle davet etmek için geldik. Kendilerine çok teşekkür ederim. Ayda bir, 2 ayda bir mutlaka gelip kendilerini ziyaret ediyorum. Çünkü kendisini de Türkiye’nin her yerinden ve özellikle Ankara’dan hem esnaflarla, iş adamlarıyla ilgili talepler şikayetler geliyor. Onlarla ilgili de zaman zaman kendileri bize esnafın vatandaşın durumunu aktarıyor. Biz de onlara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu ziyaretlerden bir tanesi bugün.”

“AÇIKLAMALAR, BENİM RIZAMIN DIŞINDA, BİLGİM DIŞINDA. BEN DE GÖREVİMİN BAŞINDAYIM”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavaş, Ümit Özdağ’ın “Zafer Partisi olarak Mansur Bey'e bizim adayımız olmasını teklif edebiliriz” açıklamasının anımsatılması üzerine şöyle dedi:

“Biliyorsunuz ben bu tür şeylere hiç yorum yapmıyorum. Benim belediyecilik anlayışıma göre bir belediye başkanı, seçildiği andan itibaren sadece görevini yapmalı. Ne diğer siyasi partilere, siyasi partilerin genel başkanlarına laf söylemeli. İşini gücünü yapmalıdır. Ben seçilmeden önce şöyle bir söz vermiştim: ‘Bize oy vermeyenleri düşman gözüyle görmüyoruz. Seçim kazanırsak zafer kazanmış olmayacağız’ diye. O tavrımı aynen devam ettiriyorum. Hiç kimseyi ayırmadan herkesi kucaklayarak eşit bir şekilde hizmet etmeye çalışıyorum. Bu arada tabii ki bazı siyasi muarızların bu tür konuşmalarına da şahit oluyoruz ama o çizgimi de hiç bozmadım. Hiçbir zaman cevap vermeyeceğim. Çünkü, ben siyasetin içinde bir insan değilim. Kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Bu şekilde de devam edeceğim. Açıklamalar, benim rızamın dışında, bilgim dışında. Ben de görevimin başındayım.”

Son Güncelleme: 11.04.2022 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15