Özel: 'Tamamlayıcı Emeklilik', kıdem tazminatına yankesiciliktir!

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kıdem tazminatı ile ilgili çalışanları uyardı. Özel, “Bundan sonra 'Tamamlayıcı Emeklilik' lafını duyan işçimiz bilsin ki kıdem tazminatına el uzatıyorlar.

11 Haziran 2020 Perşembe 16:34
Özel: 'Tamamlayıcı Emeklilik', kıdem tazminatına yankesiciliktir!

'Tamamlayıcı Emeklilik' demek kıdem tazminatına yankesicilik demek. Senin kumbarayı boşaltıyorlar demek'' ifadelerini kullanan Özgür Özel, ''DİSK’in olmadığı toplantı yapmışlar. Bu büyük bir ayıptır. Kıdem tazminatı bizim de kırmızı çizgimizdir. Emekçiler neredeyse CHP orada duracaktır” dedi.

Özel, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bir diğer gündem bundan sonra kıdem tazminatı tartışması olacak gibi. Burada kameralar arkasındaki emekçi arkadaşımın da derdi bu. Türkiye’nin dört bir tarafında bizi izleyen hangi siyasi görüşten olursa olsun bütün işçilerin de derdi bu. Bir yıl çalışıp, 30 gün kıdem hakkı kazanıyorsunuz ya... Bunu 15 güne indirmek istiyorlar. Patronun sorumluluğu yok! 'Senin para kasada duracak' diyor. Bu 'patron seni istediği an işten çıkarıp tazminat ödemez' demek. Bu konuda sosyal taraflarla görüşülmesi lazım. DİSK’in olmadığı toplantı yapmışlar. Bu büyük bir ayıptır. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın 3 kırmızı çizgisi doğru kırmızı çizgilerdir. O kırmızı çizgilerin korunması, savunulması Türk-İş tarafından emekçilerin haklarına doğru bir sahiplenmedir. Bu kırmızı çizgilerden birinin bile ihlali, birinden bile taviz verilmesi temsil edilen emekçilerin yalnız bırakılması anlamına gelecektir. CHP olarak pozisyonumuz nettir. Türk-İş’in karşı çıktığı, DİSK’in karşı çıktığı, geçmişte HAK-İş’in eleştirel beyanlarda bulunduğu kıdem tazminatı bizim de kırmızı çizgimizdir. Emekçiler neredeyse CHP orada duracaktır."   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15