Teröristlerle ABD arasında gizli görüşme ortaya çıktı

TSK'nın sınır güvenliğini korumak ve terör örgütlerini ortadan kaldırmak için başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'na beşinci güne girilirken, ABD medyası flaş bir gelişmeyi dünya kamuoyuna aktardı. Gizli belgelere ulaşan CNN, terör örgütü unsurlarının Perşembe günü ABD'li yetkililerle toplantı yaptığını ortaya çıkardı.

13 Ekim 2019 Pazar 10:02
Teröristlerle ABD arasında gizli görüşme ortaya çıktı

Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili bir son dakika gelişmesi CNN’den geldi… ABD merkezli yayın yapan CNN, ABD’li yetkililerin terör örgütünden isimlerle bir araya geldiğini ortaya çıkardı. Gizli yazışmaları ortaya çıkaran CNN, omurgasını terör örgütleri PKK/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nden üst düzey bir yetkilinin ABD’li yetkililerle masaya oturduğunu aktardı.

ABD’nin IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Yardımcısı William Roebuck ile Suriye Demokratik Güçleri’nden temsilcinin Perşembe günü buluştuğunu aktaran CNN internet sitesindeki haberde, teröristlerin,” Bizim insanlarımızı koruma gayretiniz yok, başka birilerinin de gelip bizi korumasını istemiyorsunuz. Bizi sattınız, bu etik değil” dediğini yazdı.

“RUS UÇAKLARINI ÇAĞIRIRIZ TEHDİDİ”

Haberde, SDG’li yetkilinin ABD’den hem yardım hem de izin istediği belirtildi.  Barbara Starr ve Ryan Browne imzalı haberde ABD’den Türkiye’nin operasyonunu durdurması için yardım istediği, bunun olmaması durumunda da SDG’nin Şam’da Esad rejimi ile veya Rusya ile anlaşma yapması için izin istediği belirtildi. Terör örgütünün, Türkiye’ye karşı Rusya’dan yardım isteyeceği ve uçuşa yasak bölgede Rus savaş uçaklarını talep etmeyi düşündüğü de belirtilirken CNN’e konuşan ABD’li yetkililer, “Kürtlerin Rusya’ya yanaşmasını istemiyoruz” ifadesini kullandı.

Teröristlerin sözde yetkilisinin, “Benim insanlarımı koruyup korumayacağınızı bilmem gerek, bu bombaları durdurup durduramayacağınızı bilmeyin. Eğer siz yapamazsanız Rusya ve Esad rejimi ile bir anlaşma yapmak zorunda kalırım ve onların uçaklarını bölgeye çağırırım” dediği belirtildi. Haberde SDG’li teröristin Roebuck’a, “Kendimi basına giderek ABD’nin bizi yalnız bıraktığını söylememek ve Rusya ya da Suriye rejimine ait uçakların hava sahasını almaya davet etmemek için iki gündür kendimi tutuyorum. Ya bu operasyonu durdurursunuz ya da Rusya’yı alırız” dediği belirtilirken ABD’li yetkilinin de bu konuyu ABD Dışişleri Bakanlığı’na aktaracağına dair söz verdiği ve “Ani karar alma” dediği vurgulandı.

Son Güncelleme: 13.10.2019 10:07
Anahtar Kelimeler:
IŞİDABD
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15