Türk TIR şoförleri İran’da rehin kaldı: "Adeta bir kamp esareti yaşıyoruz''

İran'da hızla yayılan Corona virüsü nedeniyle Türkiye’nin sınır kapılarını kapatmasının ardından 1200 dolayında Türk TIR şoförü İran’da mahsur kaldı. Şoförler, "Adeta bir kamp esareti yaşıyoruz. Kimse yeme içme, barınma, gıda, tuvalet banyo ihtiyaçlarını göremiyor. Dışarı çıkmamızı alışverişe gitmemize kesinlikle izin verilmiyor edilmiyo" diyerek yardım istedir. Hiç kimseden hiçbir yardım alamıyoruz.

01 Mart 2020 Pazar 17:53
Türk TIR şoförleri İran’da rehin kaldı: "Adeta bir kamp esareti yaşıyoruz''

İran'da hızla yayılan Corona virüsü nedeniyle Türkiye’nin sınır kapılarını kapatmasının ardından 1200 dolayında Türk TIR şoförü İran’da mahsur kaldı.

Türkiye'den aldıkları yükledikleri İran Türkmenistan üzerinden Özbekistan ve Kazakistan götürmek isteyen TIR şoförleri 14 gündür Türkiye’den yardım bekliyor. Türkmenistan'ın sınır kapılarını kapatması nedeniyle Pol saraks ve lütfabad sınır kapılarında parkta bulunan şoförlerin dışarıya çıkmasına da izin verilmiyor.

TIR şoförlerinin gergin bekleyişi sürerken hiçbir yetkilinin kendilerine sahip çıkmadığını belirtiyorlar.

Türk TIR şoförü Fırat Tunç, video kaydı yaparak Türk yetkililerden yardım çağrısında bulundu:

“Türkiye'nin şu anki gündemini çok iyi biliyoruz. Gündemi değiştiremeyiz ama buradan da binden fazla Türk tır şoförünü mağduriyetini kimse görmüyor, kimse duymuyor. İran bizi adeta açıkhava cezaevine koymuş, adeta bir kamp esareti yaşıyoruz. Şu an burada yeme içme, barınma, gıda, tuvalet banyo ihtiyaçlarını göremiyor. Kapıya polisler konulmuş üzerimize kilitlenmiş dışarı çıkmamızı alışverişe gitmemize kesinlikle müsaade edilmiyor. Hiç kimseden hiçbir yardım alamıyoruz. Neden bizi gözden çıkardılar”

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) yetkilileri ise İran'ın Tahran Başkonsolosluğu ve Meşhed Konsolosluğu ile irtibata geçtiklerini belirtti. İranlı yetkililerin, sürücüleri en kısa sürede bırakacaklarının sözünü verdiklerini aktaran bir UND yetkilisi şu bilgileri verdi:

"Türkmenistan hastalık nedeniyle kesinlikle kapılarını açmayacak. Biz de Türk şoförlerin bir an önce Türkiye'ye getirilmesi için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Umarız bir an önce bu arkadaşlarımızı ülkelerine geri göndeririz. Gürbulak Sınır Kapısı'na dünden bu yana 100 tane araç Gürbulak sınırından karantina alanına alındı. Bunlar İran'da yük boşaltıp geri dönen araçlar. Tahminen bu araçlar bittikten sonra oradaki arkadaşlarımız da alınmaya başlanacak. Konunun takipçisiyiz. Dernek olarak İran'dan Türkiye'ye giriş yapan Türk araçlarına dezenfeksiyon eldiven ve maske dağıtımına da başladık" 

Öte yandan Gürbulak sınır kapısında bulunan TIR parkı da boşaltılarak yeni bir Karantina alanı oluşturuluyor. Gürbulak Sınır kapısından ise İran'dan TIR’lar Türkiye’ye geçişe başladı. Türk TIR’ları sınrı geçtiklerinde dezenfektan losyonu, eldiven ve maske dağıtılarak saha içerisine alıyorlar Burada da şoförler karantinaya alınıyor.

(Anka)

Son Güncelleme: 01.03.2020 17:56
Anahtar Kelimeler:
İranCorana
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15