Türkiye'ye açık açık tehdit savurdu!

Türkiye'ye açık açık tehdit savurdu!

10 Ekim 2016 Pazartesi 11:42
Türkiye'ye açık açık tehdit savurdu!

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Türkiye'ye yönelik tehditkâr açıklamalarını sürdürüyor.

Musul yakınlarındaki Başika üssünde bulunan Türk askerleri nedeniyle Ankara ile Bağdat arasında yaşanan gerilim devam ediyor.

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw'ın haberine göre, Irak Başbakanı İbadi, Kerbelaziyareti sırasında Musul operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Türkiye’nin hiçbir şekilde Musul operasyonuna katılmasına izin vermeyeceğiz” iddiasında bulunan İbadi, Başika'daki Türk askerleri konusunda ise şöyle dedi:

“Irak sınırları içinde bulunan Türk güçlerine yerlerinden kıpırdamamalarını öneriyoruz.” İbadi, “Türkiye’nin Irak’ta güç bulundurmasına yönelik ısrarını şaşkınlık karşılıyorum” diye ekledi.

cavusoglu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Musul'un terör örgütü DEAŞ'ın elinden alınması için gerçekleştirilmesi planlanan operasyonla ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Biz bugüne kadar DEAŞ’a karşı her türlü mücadelenin içinde aktif katılım sağladık. Musul’da da DEAŞ’a karşı mücadelede her türlü desteği vermeye hazırız" demişti.

Son Güncelleme: 10.10.2016 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15