Umut veren haber: Aralık ayının başında Koronavirüs aşısı Türkiye’ye gelecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yla görüşen Osman Müftüoğlu, CoronaVac adlı Çin kökenli aşının 40 gün sonra Türkiye’de uygulanmaya başlanacağını öne sürdü.

25 Ekim 2020 Pazar 09:30
Umut veren haber: Aralık ayının başında Koronavirüs aşısı Türkiye’ye gelecek

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve mart ayının başından beri Türkiye’de de görülmeye başlanan koronavirüsle ilgili umut verici haber geldi. Birçok ülkede devam eden, bazıları tamamlandığı söylenen aşı çalışmaları neticesinde, CoronaVac adlı Çin kökenli aşının 40 gün sonra Türkiye’ye geleceği öne sürüldü.

Hürriyet yazarı Osman Müftüoğlu, bugünkü köşesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeyi aktardı. Yazısında grip aşısıyla ilgili başlayan Müftüoğlu, hâlihazırda 1,3 milyon doz olan grip aşısının 3 milyona çıkarılacağını söyledi.

Koronavirüs aşısı

Çin’in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı kısa sürede etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında gözler aşıya çevrilmiş durumda. Müftüoğlu yazısında umut veren haberi paylaştı. Buna göre; SinoVac adlı Çin menşeli şirketin ürettiği ve Türkiye’de Hacettepe Üniversitesi koordinasyonunda 16 Eylül’den beri 25 merkezde uygulanan CoronaVac aşısında sona gelindi.

Müftüoğlu, aralık ayının başında CoronaVac aşısının Türkiye’de uygulanmaya başlanacağını ve ilk etapta 5 milyon doz civarında aşı yapılacağını söyledi.

Almanya menşeli BioNTech’in ise prosedürleri kaldığı aktarıldı. Buna göre; en az iki alternatifle çalışan bakanlık, birkaç prosedürün olumlu sonuçlanması durumunda bu aşıyı da uygulamaya sokabilecek.

Yerli aşı ne zaman?

Koca’nın sözlerini aktaran Müftüoğlu, yerli aşının da en geç nisan ayında uygulanmaya geçeceğini ifade etti.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Son Güncelleme: 25.10.2020 09:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15