Nacho Sanchez Amor: Türkiye'de baskı mekanizması hız kesmeden işlemeye devam ediyor

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezaya ilişkin, "Türkiye'deki baskı mekanizması hız kesmeden işlemeye devam ediyor. Dün Ekrem İmamoğlu hakkında, Cumhurbaşkanı adayı olmasını da engelleyebilecek bir hapis cezası verildi ve şu anda 17 CHP'li belediye başkanı görevden alınmış durumda. Hepimiz 'Terörsüz Türkiye'yi destekliyoruz ancak 'Demokrasisiz Türkiye'de bunun ne anlamı kalıyor" dedi. 

18 Temmuz 2025 Cuma 10:14
Nacho Sanchez Amor: Türkiye'de baskı mekanizması hız kesmeden işlemeye devam ediyor

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor,  CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada aldığı cezaya ilişkin açıklama yaptı. Amor, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Türkiye'deki baskı mekanizması hız kesmeden işlemeye devam ediyor. Dün Ekrem İmamoğlu hakkında, Cumhurbaşkanı adayı olmasını da engelleyebilecek bir hapis cezası verildi ve şu anda 17 CHP'li belediye başkanı görevden alınmış durumda. Hepimiz 'Terörsüz Türkiye'yi destekliyoruz ancak 'Demokrasisiz Türkiye'de bunun ne anlamı kalıyor?"

Son Güncelleme: 18.07.2025 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.