TÜİK: Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 2,5 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) "Hizmet Üretim Endeksi"nin Temmuz 2025 itibarıyla yıllık bazda yüzde 2,5 arttığını bildirdi.

15 Eylül 2025 Pazartesi 11:30
TÜİK: Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 2,5 arttı

TÜİK, Temmuz 2025'e ilişkin "Hizmet Üretim Endeksi" istatistiklerini açıkladı. Buna göre endeks, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 arttı.

Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 2 azalırken, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 2,6, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 14,6, gayrimenkul hizmetleri yüzde 15,7, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 6,4, idari ve destek hizmetleri yüzde 1,3 arttı.

Hizmet üretim endeksi aylık yüzde 0,6 azaldı

Hizmet üretim endeksi 2025 Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 1,7 azalırken, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 0,2, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 2,7, gayrimenkul hizmetleri yüzde 2,4, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 0,3  arttı. İdari ve destek hizmetlerinde ise yüzde 1,4 azalma oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.