Flaş... Flaş... Varlık Fonu'ndaki kurumlar Ürdün'e teminat gösterildi!

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal Varlık Fonu’na devredilen kurumlarla ilgili ciddi iddiaların olduğunu belirtti.

10 Mart 2017 Cuma 10:57
Flaş... Flaş... Varlık Fonu'ndaki kurumlar Ürdün'e teminat gösterildi!

Tanal'ın konu çerçevesindeki yazılı değerlendirmesi şöyle:

“5 Şubat 2017 tarihinde yapılan düzenleme ile Türkiye Cumhuriyet Ziraat Bankası AŞ, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Türkiye Petrolleri AO (TPAO), Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ (PTT), Borsa İstanbul AŞ, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ'nin (TÜRKSAT) sermayelerinde bulunan Hazineye ait hisselerin tamamı, Türk Telekomünikasyon AŞ'nin yüzde 6,68 oranındaki Hazineye ait hissesi ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (Çaykur), THY'nin yüzde 49,12, Halkbank'ın yüzde 51,11 hissesi 'Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile Bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun' ile kurulan Varlık Fonu’na devredildi.

Varlık Fonu’na devredilen ve Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan kurumların Ürdün’e veya Ürdün’de bulunan kurum veya kuruluşlara teminat olarak gösterilerek ülkeye para girişinin sağlandığı yönünde duyumlar aldım. Ürdün Başbakanı Sayın El-Mulki’nin 07.03.2017’de Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret etmesi konusu da dikkat çekici.

Konuya ilişkin soru önergemizi verdik. Varlık Fonu’na devredilen ve Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan kurumlar herhangi bir ülkeye veya yabancı ülkedeki kurum veya kuruluşlara teminat olarak gösterilerek ülkeye para girişi yapılıp yapılmadığını, söz konusu kurumların Ürdün’e veya Ürdün’de bulunan kurum veya kuruluşlara teminat olarak gösterildiği iddiasının doğru olup olmadığını, iddia doğru ise gerekçesini, Ürdün Başbakanı El-Mulki’nin Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret gerekçesini sorduk.

Tüm Türkiye halkını ilgilendiren Varlık Fonu ve fona devredilen kurumların teminat gösterildiği iddiası bile dehşet vericidir. Soru önergemizin bir an önce yanıtlanması, söz konusu iddiaya ilişkin açıklama yapılması zaruridir.”

Son Güncelleme: 10.03.2017 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15