CHP’li Arpacı, Hükümete Kırmızı Kartı Almanya’dan Gösterdi

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Heimtextil Frankfurt 2025 Fuarı’nda hükümetin yanlış ekonomi politikalarına dikkat çekerek, sanayicilerin ve ihracatçıların erken seçimle kırmızı kart göstermeye hazır olduğunu söyledi.

15 Ocak 2025 Çarşamba 10:29
CHP’li Arpacı, Hükümete Kırmızı Kartı Almanya’dan Gösterdi

Şeref Arpacı, Heimtextil Frankfurt 2025 Fuarı’nda: “Sanayici ve İhracatçı Kırmızı Kart Göstermeye Hazır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi Şeref Arpacı, Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Heimtextil Frankfurt 2025 Fuarı’na katıldı. Fuarda konuşan Arpacı, Heimtextil’in Denizli tekstil sektörü için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Denizli sanayisinin ihracatının bel kemiği olan tekstil sektörünün en önemli fuarlarından biri olan Heimtextil’deyiz. Ancak geçen yıl 84 firmayla katıldığımız bu fuara, bu yıl ne yazık ki yalnızca 66 firmayla katılıyoruz. Bu durum, sanayicimizin ve ihracatçımızın 2025 yılına dair umudunu yitirdiğini açıkça ortaya koyuyor” dedi.

Yanlış Politikalar Sanayiciyi Rekabet Edemez Hale Getirdi

Arpacı, hükümetin uyguladığı ekonomik politikaların üretim ve ihracat üzerinde yıkıcı etkiler yarattığını belirterek, şunları söyledi: “Bugün uygulanan yanlış politikalar nedeniyle ürünlerimiz döviz bazında yüzde 50-60 daha pahalı hale geldiği için uluslararası pazarda rekabet edemez durumdayız. Denizli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu üyesi olarak, sanayicimiz ve iş dünyamız adına hükümete bu yanlış politikalardan dolayı kırmızı kart gösteriyorum.”

Fuara katılımın azalmasının ekonomideki genel daralmanın bir göstergesi olduğunu ifade eden Arpacı, erken seçim çağrısını da yineledi: “Bugün fuarlara bile katılımın düştüğü, sanayicimizin ürün satmakta zorlandığı bir dönemdeyiz. Ancak inanıyorum ki sanayicimiz ve ihracatçımız, bu tabloyu değiştirmek için erken seçimle hükümete kırmızı kart göstermeye hazır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.