CHP’li Güzelmansur: “Reyhanlılı çiftçinin çığlığına kulak verin”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde etkili olan dolu felaketinin tarım alanlarında büyük yıkıma yol açtığını belirterek iktidara acil destek çağrısında bulundu.

22 Nisan 2026 Çarşamba 13:32
CHP’li Güzelmansur: “Reyhanlılı çiftçinin çığlığına kulak verin”

Güzelmansur, ceviz büyüklüğünde yağan dolunun 40 bin dönüm ekili alanı yerle bir ettiğini ifade ederek, buğday, patates ve soğan tarlalarının bir gecede yok olduğunu söyledi. Çiftçilerin büyük bir mağduriyet yaşadığını vurgulayan Güzelmansur, “Çiftçi diyor ki: ‘Zararımız karşılanmadan yeniden üretim mümkün değil.’ Bu bir serzeniş değil, bir çığlıktır” dedi.

Zaten ekonomik zorluklarla mücadele eden üreticinin bu felaket karşısında yalnız bırakılmaması gerektiğini belirten Güzelmansur, “Haciz ve icra kıskacındaki çiftçi bu yükü kaldıramaz” ifadelerini kullandı.

Hükûmete çağrıda bulunan Güzelmansur, zararların derhâl karşılanmasını, çiftçiye nakit destek verilmesini, tarımsal borçların ertelenmesini ve faizlerin silinmesini istedi.

“Çiftçiyi ayakta tutmazsanız sofrayı da ayakta tutamazsınız” diyen Güzelmansur, Reyhanlılı üreticilerin sesinin duyulması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.