Scarlett Johansson ChatGPT'ye ateş püskürdü

OpenAI'nin yapay zekâ botunun sesi olay oldu. Ünlü oyuncu Scarlett Johansson, şirketin teklifini reddettiği halde OpenAI'nin kendi sesine benzer bir ses kullanması karşısında şoke oldu.

21 Mayıs 2024 Salı 12:56
Scarlett Johansson ChatGPT'ye ateş püskürdü

Yapay zekâ alanında öncü şirketlerden biri olan OpenAI, son günlerde tanıttığı GPT-4o modeliyle gündemde kalmaya devam ediyor. Son olarak şirketin ChatGPT'nin Sky sesi tartışma yarattı, hatta bu tartışmaların odağı bir Hollywood yıldızı oldu.

Kullanıcılar, Sky'ın sesini Scarlett Johansson'a benzetince sosyal medyada yeni bir tartışma başladı. Şirket, Sky'ın sesini geri çekerken Johansson'dan da açıklama gecikmedi.

Scarlett Johansson yaptığı açıklamada, OpenAI'nin yeni GPT-4o modeli için kendi sesine ürkütücü derecede benzeyen bir ses yayınlamasının ardından şoke olduğunu ve öfkelendiğini söyledi. Ünlü yıldız, özellikle de şirketin CEO'su Sam Altman'ın kendisine seslendirme teklifiyle gitmesinin üzerine böyle bir tercih yapılmasına dikkat çekti.

FİLMDEN ESİNLENDİ AMA...

Scarlett Johansson'un özellikle tercih edilmek istenmesinin ve onun sesine benzer bir sesin kullanılmasının nedeni ise ünlü oyuncunun 2013 yapımı, yapay zekâ botuna aşık olan bir adamı anlatan "Her" filminde, söz konusu işletim sistemini seslendirmesi...

TAKLİT DEĞİL

Kullanıcılar, Sky'ın sesini duyar duymaz filmi hatırlatıp sosyal medyada ünlü oyuncunun sesi ile Sky'ın sesini karşılaştırdılar.

OpenAI, pazar gecesi geç saatlerde Sky olarak bilinen sesi duraklattığını söyledi ancak nedenini belirtmedi. Bir blog yazısında şirket, seslerin her birini oluşturmak için gerçek seslendirme sanatçılarıyla çalıştığını söyledi:

"Yapay zeka seslerinin kasıtlı olarak bir ünlünün kendine özgü sesini taklit etmemesi gerektiğine inanıyoruz; Sky'ın sesi Scarlett Johansson'un taklidi değil, kendi doğal konuşma sesini kullanan farklı bir profesyonel aktrise ait."

MEĞER TEKLİFLERİ REDDEDİLMİŞ

Pazartesi günü ise Johansson, OpenAI CEO'sunun ChatGPT'yi seslendirmesi için kendisine ilk olarak eylül ayında ulaştığını, Altman'ın bu şekilde teknoloji şirketleri ile yaratıcılar arasındaki boşluğu kapatabileceğine ve Johansson'un sesinin halkı rahatlatacağına inandığını söyledi.

Johansson yaptığı açıklamada teklifi reddettiğini ve hatta Altman'ın GPT-4o'nun duyurulmasından iki gün önce kendisine ulaşarak teklifini yeniden düşünmesini istediğini söyledi. Ancak Johansson, Altman'a herhangi bir yanıt veremeden demonun yayınlandığını belirtti.

Son Güncelleme: 21.05.2024 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.